Home Bestuur & politiek Oud-raadslid Henk Buiteman overleden

Oud-raadslid Henk Buiteman overleden

Op zondag 18 oktober jl. brachten commando’s nog een saluut aan Henk Buiteman, oud lid van het Korps Commando Troepen.

Afgelopen dinsdagochtend (20 oktober 2020) is Henk Buiteman, Vughtenaar in hart en nieren, na een kort ziekbed overleden in de leeftijd van 81 jaar.
Al op jonge leeftijd was hij actief binnen het Nederlands Katholiek Vakververbond (is later opgegaan in de huidige FNV). Naast de ambachtsschool (LTS/Vmbo) volgde hij bij het NKV de Avond Vaktekenschool. Henk Buiteman heeft gedurende zijn leven steeds anderen opgezocht; hij was een zeer sociaal en bewogen mens.
Daarvan getuige zijn functies als voorzitter Industriebond FNV/Vught, voorzitter regionale afdeling Industriebond/FNV, en voorzitter huurdersvereniging Vught.
Zijn maatschappelijk betrokkenheid kreeg invulling via zijn actieve lidmaatschap van het lokale CDA. Eerst als geïnteresseerd lid, later toonde hij die betrokkenheid door het lidmaatschap van de campagnecommissie (veelvuldige plakker van verkiezingsposters), als secretaris van het CDA-bestuur en via zijn raadslidmaatschap (1998-2006).
Henk Buiteman was eerste animator en werker bij het ontstaan van ABZ- werklozenproject. Ook is hij lange tijd drukker geweest bij dit project.
Hij heeft jarenlang als vrijwillig chauffeur ouderen gebracht naar de Kerst- en Paasvieringen van de parochie Edith Stein. Henk Buiteman was een doener, betrokken, eerlijk met het hart op de tong, een sympathieke man die voor iedereen klaar stond.
Met zijn overlijden is een bijzonder mens van ons heen gegaan.

door Kees van den Heuvel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in