Home Bestuur & politiek Oprichting van de vereniging ‘VughtParticipeert’

Oprichting van de vereniging ‘VughtParticipeert’

Waarom VughtParticipeert?

De vereniging VughtParticipeert (VP) wil de inwoners van Vught en omgeving in staat stellen te participeren in de ontwikkeling van hun leefomgeving. De leefomgeving bestaat uit waar mensen wonen, waar hun kinderen naar school gaan, waar zij willen sporten, hoe zij zich willen verplaatsen en hoe zij kunst, cultuur en natuur willen beleven, maar ook wat zij als comfortabel en veilig ervaren.
Volgens VP wordt de leefomgeving beïnvloed door regionale en nationale ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen kunnen de inwoners van Vught beïnvloeden, waarbij zij hulp nodig hebben bij het inbrengen van hun wensen.
VP informeert de inwoners over wat er speelt en ondersteunt bewoners hierbij te participeren. Daarbij kiezen zij onderwerpen die meer aandacht nodig hebben en werken zij samen met organisaties en bewonersgroepen die al actief betrokken zijn. VP heeft geen politieke kleur en wil slechts bijdragen aan een goede informatievoorziening. Objectieve informatie is voor VP het beginpunt van discussie, meningsvorming en moet leiden tot gebalanceerde en duurzame besluitvorming en verkiezingen.

Wat doet VughtParticipeert?

VughtParticipeert (VP) is een vereniging waarbij de leden bepalen welke onderwerpen om participatie vragen. Naast het ondersteunen van geselecteerde onderwerpen, verzorgt VughtParticipeert een open informatiestroom. Per onderwerp bieden zij informatie en actualiteiten.
Dit doen zij onder andere door regelmatig vragen te stellen en te publiceren om vervolgens de antwoorden te ontvangen en te beoordelen. Bij onduidelijke of onvolledige antwoorden zullen zij navragen, net zolang totdat er duidelijkheid is. Deze duidelijkheid is het fundament voor participatie. Alleen als zij weten en begrijpen waar het om gaat, wat de overwegingen zijn en welke keuzes kunnen worden gemaakt, zijn zij in staat effectief en doelgericht te participeren bij de ontwikkelingen in de leefomgeving van de gemeente Vught.

Wie verzorgen VughtParticipeert?

De vereniging VughtParticipeert (VP) is opgericht door een aantal betrokken inwoners. Naast het bestuur werken diverse inwoners mee. De inwoners zijn per onderwerp georganiseerd en zijn hierin deskundig, ervaren of ter plaatse betrokken.
VP staat open voor iedereen die een bijdrage wil leveren. Bijdragen kan bestaan uit actief meewerken aan bepaalde onderwerpen, het beschikbaar maken van informatie of het voorstellen van vragen die door VP publiekelijk kunnen worden gesteld.
Inwoners kiezen er zelf voor of zij hun deelname bekend maken of niet. Dat stelt iedereen in staat in vertrouwen en mogelijk anoniem mee te werken.

Belangstellenden kunnen zich melden door contact op te nemen via de webpagina www.vughtparticipeert.nl. Alle contacten worden vertrouwelijk behandeld.

Contact met de vereniging VughtParticipeert

Secretaris: Philip Helmer, secretaris@vughtparticipeert.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in