Home Bestuur & politiek Nino (Pvda-GL) en Jan (CDA) staan te trappelen

Nino (Pvda-GL) en Jan (CDA) staan te trappelen

In Blikveld van NOVO3 van afgelopen zaterdag waren Nino de Lange en Jan van Iersel te gast. Nino neemt de raadszetel in van Brecht Gerritse, die op het laatste moment aangaf toch zijn zetel niet in te nemen. Jan van Iersel zit in de wachtkamer, maar aangezien het vrijwel zeker is dat Yvonne Vos wethouder wordt in het nieuwe college, lijkt zijn zetel aanstaande.
Nino vindt het een grote eer, maar ziet zich als een ‘groentje met veel energie en zin.’ Hij kan terugvallen op ervaren kennishouders binnen de partij. Dat er geen Helvoirtenaren direct bij de coalitieonderhandelingen zijn betrokken vindt hij geen gemiste kans. “We worden goed bijgepraat en in het bestuursakkoord zul je zien dat er met ons volop rekening is gehouden.” Nino gaat zich inzetten in het sociaal domein op met name de zorgkant.

Ook kandidaat Jan van Iersel, op een haar na niet direct gekozen in de raad, wordt via ‘zoomoverleg’ goed op de hoogte gehouden van de onderhandelingen. “Deze week komt waarschijnlijk het goede resultaat naar buiten. In het buitengebied zijn de belangen groot. Er is nog veel onwetendheid over de huidige stand van zaken. De kringloop-landbouw wordt in vele gebieden en bedrijven al toegepast. Maar het ‘lege stallen beleid’ zal een punt van aandacht worden. Maar met uitleg en discussie komen we er wel uit.”

Presentatie Peter Corvers en Berry van de Water.
Techniek Maurice van der Vliet.

Luister hier naar het hele interview met de Nino de Lange en Jan van Iersel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in