Home Bestuur & politiek Nieuwe CDA-voorzitter: “We moeten een goed verhaal neerzetten”

Nieuwe CDA-voorzitter: “We moeten een goed verhaal neerzetten”

190
0

Marianne van der Sloot heeft als voorzitter van het CDA-overgangsbestuur niet de rol van mediator. “Zo zie ik het helemaal niet”, zei de oud-gedeputeerde zaterdag desgevraagd in Blikveld van NOVO3. “Ik zit meer op het proces dan op de inhoud.”

Als voorzitter van het overgangsbestuur heeft Van der Sloot de taak om te komen tot een definitief bestuur van de nieuwe afdeling Vught, waar vanaf 1 januari ook Helvoirt bijhoort. “Dit is een tijdelijk bestuur dat er tot eind dit jaar zit.”

De besturen van Vught en Helvoirt moeten in elkaar worden geschoven. “We hebben twee actieve afdelingen”, zegt Van der Sloot. “Die mensen brengen wij samen en hadden elkaar ook al opgezocht. Het proces moet goed verlopen, het gaat erom dat we het allemaal netjes doen volgens de regels van het CDA. En dat we een enthousiaste lijst, programma, een goed verhaal neerzetten.”

Van der Sloot die in Den Bosch woonachtig is, vindt dat Vught, Cromvoirt en Helvoirt elkaar goed aanvullen. “Er ontstaat straks een gemeente met alle kwaliteiten die je maar wilt hebben. Hoe dat inhoudelijk straks gaat dat is aan de commissies die onder meer een programma gaan schrijven en aan de leden.”

Van der Sloot heeft vanuit het CDA niet zozeer een opdracht meegekregen voor haar klus. “Maar ik wil wel een hele goede uitslag neerzetten bij de verkiezingen.” Ze wil nog geen voorspelling doen van het aantal zetels dat het CDA kan halen maar is het eens met bestuurslid Johan de Boer die onlangs bij NOVO3 zei “we moeten flink groeien.”
“Dat moeten we zeker”, reageert Van der Sloot. Het CDA heeft nu één zetel in de Vughtse gemeenteraad.

Vught en Helvoirt zijn gezamenlijk aan de slag met de voorbereiding van de campagne en het  programma. “We moeten er nu maximaal energie insteken. Op 1 januari houdt het voor mij in principe op.”

Op 3 september stellen de leden van het CDA op een CDA-ledenvergadering het programma en de kandidatenlijst vast. Tot 11 juli kunnen kandidaten zich nog aanmelden.

Beluister hieronder het interview met Marianne van der Sloot
Presentatie Berry van de Water en Erik Overman.
Techniek Ludo Servais.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in