Home Bestuur & politiek Mike Venrooy: “Luisteren naar mensen kun je beter bij een lokale partij”

Mike Venrooy: “Luisteren naar mensen kun je beter bij een lokale partij”

Van links naar rechts: Mike Venrooij Gemeentebelangen en Bert Timmermans VVD

“Een lokale politieke partij weet beter wat er speelt onder de mensen”, vindt Mike Venrooij, tweede op de lijst van Gemeentebelangen. Bert Timmermans, derde op de VVD-lijst ziet de korte lijnen van een lokale afdeling van een landelijke partij met Den Haag als voordeel.

Beide kandidaten stelden zich zaterdag in Blikveld van NOVO3 voor aan de luisteraars. Mike Venrooy staat voor het eerst op de lijst van Gemeentebelangen. Venrooij is 32 jaar, geboren en getogen in Vught, getrouwd, twee kinderen. Hij is wijkmakelaar bij de gemeente Sint Michielsgestel. “Een wijkmakelaar moet een brug slaan tussen de gemeente en de bewoners.” Venrooij voetbalt bij Zwaluw VFC en is in het verleden jeugdagent geweest in Vught.

Bert Timmermans stond op de VVD-lijst in Haaren voor de verkiezingen in 2018 maar op een onverkiesbare plek. Hij is 55 jaar, woont sinds vijf jaar in Helvoirt, daarvoor in Vught. Hij is financial controller bij JCB, een bedrijf dat graafmachines verkoopt. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij is scheidsrechter bij de KNVB, zit in het spelregelteam en is penningmeester bij het HelvoirThuis. “Ik wil me ervoor inzetten dat Helvoirt zijn dorpse karakter houdt dat het nu heeft.”

Venrooy ziet voordelen van een lokale politieke partij. “Ik vind het heel belangrijk dat je luistert naar mensen. Dat kun je het beste doen bij een lokale partij. Daar zitten alle invloeden, van links naar rechts. Ons standpunt wordt dus al vanuit meerdere perspectieven bekeken waardoor je met een bredere inzet naar buiten kunt treden. Wij weten wat er speelt. Je hebt geen invloeden vanuit provinciale of landelijke politiek.”

Timmermans vindt dat het juist een voordeel kan zijn als een partij ook landelijk invloed heeft. “Dan kun je makkelijker lokaal een stempel drukken.” Als voorbeeld noemt hij de steun van het kabinet voor een rechtbank binnen de EBI in Vught. Burgemeester Roderick van de Mortel maakt zich hier sterk voor.

Presentatie Peter Corvers en Ans de Man
Techniek Ralph van Dongen.


Beluister hieronder het interview met Mike Venrooij en Bert Timmermans.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in