Home Bestuur & politiek Lijsttrekker CDA is bekend

Lijsttrekker CDA is bekend

Tijdens een algemene ledenvergadering op 14 september 2020 van de afdeling Vught/Cromvoirt van het CDA, werd naast het vaststellen van het verkiezingsprogramma voor de aankomende verkiezingen van de nieuwe gemeenteraad Vught op 18 november , eveneens de lijsttrekker gekozen. Het verkiezingsprogramma bevat voor Vught o.a.de ingebruikneming van een ondernemersloket, inhaalslag betaalbare woningen, een alternatief voor N65-oprit Heikantstraat/Olmenlaan en professionele kunst bij De Speeldoos behouden. Actiepunten in het programma voor Helvoirt zijn onder andere campagne voor 30 km zone binnen de bebouwde kom, minder vrachtverkeer door de Torenstraat en het verharden van het fietspad bij doorsteek Runsvoort-Oude Boschbaan. Actiepunten voor Cromvoirt zijn o.a. vrachtverkeer verminderen in de Lambertusstraat, tijdig oplossing bedenken voor parkeerproblemen bij de KLM open, een spreekuur houden voor wethouders in de Battle Axe en het instellen van een dorpsraad.
De adviescommissie die de samenstelling van de lijst voor de nieuwe raad heeft geadviseerd bestond uit Paul Smink, Jan Brenninkmeijer (burgemeester van Waalre) en afkomstig uit Helvoirt en Ruurd Verdam.
Tijdens de vergadering werd als lijsttrekker gekozen Rutger Jans. In de top staan verder Ans Beijens-Swalen uit Helvoirt, Yvonne Vos (huidige fractievoorzitter CDA Vught), Jan van Iersel uit Helvoirt en Jeroen Pijnenburg uit Vught.
Opvallende naam op de lijst is oud- wethouder voor de SP Jef Teulings, die intussen lid van het CDA is geworden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in