Home Bestuur & politiek Koopwoning Isabellaveld verhuurd voor 1650 euro

Koopwoning Isabellaveld verhuurd voor 1650 euro

De fractie van D66 heeft onderzoek gedaan naar de toewijzing van woningen aan het Isabellaveld en is tot een schrikbarende conclusie gekomen. Zij hebben daar schriftelijke vragen over gesteld aan het college. D66 heeft al eerder in de raad aangegeven dat er bij de verkoop van de koopwoningen op het Isabellaveld veel verkeerd is gegaan, de woningtoewijzing was niet transparant, er werd gedaan aan koppelverkoop (verkoop huis, aankoop huis en hypotheek in één pakket) en door middel van een truc met een pluspakket werden woningen ver boven de maximumprijs verkocht.
D66 heeft eigen onderzoek gedaan bij het kadaster en hebben de gegevens van twee rijen koopwoningen op het Isabellaveld opgevraagd. Gebleken is dat van die twee rijen geen enkele nieuwe bewoner uit Vught komt en dat er al een koopwoning aangeboden wordt voor verhuur voor het bedrag van 1650 euro. Daarom hebben zij het college gevraagd of bekend is dat er nu al een woning te huur wordt aangeboden voor dat bedrag en of er nog meer nieuwbouwwoningen aangeboden worden voor particuliere verhuur.
D66 stelde eerder schriftelijke vragen aan het college en uit antwoorden op die vragen bleek dat er met de ontwikkelaar bedongen was dat kopers een antispeculatiebeding in het koopcontract opgelegd kregen. De fractie wil nu weten wat dat antispeculatiebeding inhoudt en of dat van toepassing is op mensen die de woning gekocht hebben maar deze in de verhuur doen. Ook vraagt zij het college of in de contracten een verbod op verhuur is opgenomen en wat het college daar eventueel aan gaat doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in