Niet alleen de fractie van D66 had zijn bedenkingen. Ook Michel Versteeg van GB gaf aan dat de huidige Avulo geen draagvlak heeft in Vught. De radio voldoet niet aan de eisen. De tv wordt nog wel gewaardeerd door ouderen. Volgens hem is de samenstelling van de nieuw te vormen PBO niet representatief. Daarnaast is de beoogd voorzitter binnenkort uit Nederland vertrokken en dat kan toch niet de bedoeling zijn van een PBO.
Mark du Maine van de VVD was evenmin te spreken over de gang van zaken. Berichtgeving door de Avulo is meestentijds vanuit andere nieuwsbronnen gehaald en wat ze aan eigen radio programma’s hebben is minimaal. Daarnaast gaf hij aan dat 3 van de 8 leden buiten Vught wonen en dat er geen vertegenwoordiging in de PBO is van ondernemers. Daarnaast twijfelde hij aan de onafhankelijkheid van de nieuwe PBO.
Ook het CDA en PvdA/GL hebben moeite met de nieuwe PBO. Lucas Middelhof van PvdA/GL vindt het noodzakelijk dat een PBO burgers moet kunnen ontmoeten in Vught en gezien de samenstelling heeft hij daar zijn twijfels bij. Tenslotte gaf wethouder Van de Ven aan dat ook het college geworsteld heeft met de PBO maar het missen van vertegenwoordiging van ondernemers binnen een PBO geen vereiste is voor een samenstelling.
Het stoppen van de subsidie voor de tv uitzendingen, omdat de PBO niet representatief is, kan niet omdat dit geen voorwaarde is die opgenomen is in het contract. Overigens loopt dit kalenderjaar de subsidie af. Daarnaast is het stopzetten van de subsidie in beeld als de Avulo volgens het commissariaat voor de media niet meer voldoet aan de vereisten en daardoor de zendmachtiging kwijt zou raken. Voordat dit agendapunt werd behandeld verliet de fractie van de SP de zaal om elke schijn van partijdigheid te voorkomen.