Home Bestuur & politiek Grote pakkans daders vandalisme station Vught

Grote pakkans daders vandalisme station Vught

Volgens burgemeester Roderick van de Mortel is er een goede kans dat de daders van de vernielingen bij het Vughtse station tijdens Oudejaarsnacht gepakt worden. Dat zei Van de Mortel zaterdag in Blikveld. 

“We hebben een aantal mensen op het oog. In tegenstelling tot andere vergrijpen hoeft de politie bij deze vernielingen de daders niet op heterdaad te betrappen. Dat betekent dat wij de komende weken deze mensen gewoon van het bed kunnen lichten. Als wij ze kunnen traceren dan zullen we dat ook zeker doen.” Er is inmiddels ook foto- en filmmateriaal beschikbaar van de daders, aldus de burgemeester. Van de Mortel heeft goede hoop dat de daders gepakt kunnen worden? “Sterker nog, ik adviseer de daders zichzelf te melden omdat het anders niet mals zal zijn.”

Over de slepende kwestie rondom De Speeldoos zei Van de Mortel dat hij daar “wellicht in een eerder stadium een andere rol in had moeten pakken. Het afgelopen jaar was het soms moddergooien en op de man spelen. Ik denk dat dit de zaak nooit goed doet. Achteraf denk ik: daar had ik misschien een prominentere en scherpere rol in moeten spelen.“ De burgemeester erkende dat het college, maar ook eerdere gemeentebesturen, veel eerder hadden moeten ingrijpen in deze kwestie.

Van de Mortel wilde niet bevestigen dat de gemeente binnenkort het gebouw van De Speeldoos aankoopt. De onderhandelingen daarvoor lopen al enkele maanden. 

Omslagfoto vernieling station Vught: Meesters Multi Media/Bart Meesters

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in