Home Bestuur & politiek Gezellig afscheid van vertrekkende raadsleden en burgerraadsleden 3

Gezellig afscheid van vertrekkende raadsleden en burgerraadsleden 3

De VVD fractie gaat in de nieuwe raad zeker verder zonder het lid Doorenbos. Hij heeft 2450 dagen het raadslidmaatschap uitgeoefend. Hij werd door de burgemeester gekenschetst als voorzitter van de gezamenlijke commissie die zakelijk en afstandelijk optrad. In zijn dankwoord gaf Bernard Doorenbos aan dat hij de raad gaat missen. Hij haalde uit het gedicht ‘Rondel de l’ädieu’ van de Franse dichter Haraucourt de zinsnede aan “partir c’ëst mourir un peu” of in het Nederlands ‘Weggaan’ is een beetje sterven. Mark du Maine, fractievoorzitter van de VVD gaf aan dat 10 december een belangrijke datum was in de Vught. Naast het afscheid was het ook de geboortedatum van Gogel. Hij omschreef Doorenbos als een fractielid die wars was van achterkamerpolitiek en altijd in was voor lijflijke bezoeken bij onder andere de WSD.
Van de fractie van D66 keert Mevrouw Gemma Wiegant niet meer terug. De voorzitter gaf aan dat zij op basis van argumenten discussieerde en op beschouwende wijze heeft geacteerd. Zij was ook de initiatiefneemster van de motie met een ruim hart bijzondere bijstand, hetgeen inhield dat het college verzocht werd Vughtse inwoners te wijzen op de mogelijkheden voor bijzondere bijstand. Dianne Schellekens omschreef in haar dankwoord Gemma Wiegant als een raadslid die een bliksemcarrière maakte, zij kwam, zag en overwon. In de fractie was altijd de ‘hoezo en waarom vraag’ bij haar primair in de discussie. Verder was zij bevlogen en had veel aandacht voor de Vughtse inwoners.

Als dank voor hun inzet werden de raadsleden verguld met een miniatuur van het raadhuis, een houten stadskaart inclusief de kernen Helvoirt en Cromvoirt, het boek over Vught en Cromvoirt en een fles bubbels met een kadobon te besteden bij de Vughtse horeca. Het streven is dat op 4 januari 2021 de nieuwe raad bijeen komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in