Home Bestuur & politiek Geen plaats voor racisme

Geen plaats voor racisme

Vorig jaar nam de Vughtse gemeenteraad de motie ‘geen plaats voor racisme en discriminatie’ in Vught aan. De motie was het initiatief van oud- gemeenteraadsleden Gemma Wiegant en Lucas Middelhoff. De motie ging gepaard met het verzoek van de raad om voorrang te geven aan nieuw beleid op dit gebied en om de tekst van artikel 1 van de Grondwet zichtbaar te maken bij de ingang van ons gemeentekantoor.

Op woensdag 3 februari jl. is in aanwezigheid van en door oud-raadsleden Lucas Middelhoff en Gemma Wiegant en onder toeziend oog van burgemeester Van de Mortel en oud-raadslid Floor Bink de plaquette onthuld met de tekst van artikel 1 van de Grondwet. De plaquette is voor iedereen goed te zien bij het betreden van het gemeentekantoor van Vught.

Artikel 1 Grondwet
Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

Met het ophangen van deze plaquette hopen de initiatiefnemers (meer) bewustwording te creëren. Artikel 1 is het fundament voor de wijze waarop we in Vught met elkaar om moeten gaan: dat iedereen in gelijke gevallen gelijk moet worden behandeld. Dat er geen vooroordelen mogen bestaan vanwege ras, geslacht of geloofsovertuiging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in