Home Bestuur & politiek Fons Potters: “Waarom zou je als burger nog bezwaren indienen?”

Fons Potters: “Waarom zou je als burger nog bezwaren indienen?”

De financiële situatie van de gemeente Vught is ‘dramatisch’, zegt Fons Potters (D66) zaterdag in Blikveld van NOVO3.

Potters wijst erop dat de gemeente Vught veel schulden maakt. “De heer Van de Ven zegt elke week dat we alles nog kunnen betalen”, verwijst Potters naar de Vughtse wethouder van financien. “Maar dat betekent niet dat er sprake is van een gezond huishouden.”

De financiële situatie van de gemeente zal een belangrijk punt worden in het verkiezingsprogramma van D66, meldt Potters. Verder zullen transparantie, betrokkenheid van burgers en burgerparticipatie daarin een belangrijke plek innemen. “Dat is nu heel actueel in Vught. Er is zoveel gedoe en confrontatie tussen bestuur en burgers, zoals bij de N65. Het is in niemands belang dat we zo doorgaan.”

Een derde cruciaal onderwerp in het verkiezingsprogramma wordt wonen, zegt Potters. “Op dit gebied is er veel mis gegaan.” Het D66-raadslid noemt de prijzen van woningen die in de afgelopen periode met ‘schimmige constructies’ hoger werden dan van tevoren afgesproken. 

De contouren van het verkiezingsprogramma van D66 zijn klaar. Na de zomer wordt het programma bekendgemaakt.  

Potters is uiterst kritisch over het verloop van de inspraak rondom de reconstructie van de N65. “Bewoners zijn in de steek gelaten, alle bezwaren zijn van tafel geveegd. Als je met zo’n houding aan het regeren bent dan creëer je je eigen tegenstanders.” En met verwijzing naar het Tracébesluit (spoor) waarvoor de procedure onlangs is gestart. “Waarom zou je als burger nog bezwaren indienen? Als je van tevoren weet dat je bezwaar toch de vuilnisbak ingaat… Waar ben je dan mee bezig?”

De volgorde van de D66-kandidatenlijst wordt bepaald door de leden van deze partij. Ook uit Helvoirt komen er een aantal kandidaten op de lijst.

Fons Potters wil na de verkiezingen doorgaan als raadslid voor D66. Ook is de oud-wethouder eventueel beschikbaar voor een nieuw wethouderschap. 

Beluister hier het hele interview met Fons Potter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in