Home Bestuur & politiek Dion Meuwissen en Nino de Lange kandidaten voor gemeenteraad D66 en PvdA/GroenLinks.

Dion Meuwissen en Nino de Lange kandidaten voor gemeenteraad D66 en PvdA/GroenLinks.

“Er staan ontzettend veel interessante dingen te gebeuren de komende jaren en dat maakt deze raadsperiode wel heel bijzonder.” Dat zei Dion Meuwissen, derde op de kandidatenlijst van D66 zaterdag in Blikveld van NOVO3.

Meuwissen is werkzaam als zelfstandig adviseur in de foodsector en gespecialiseerd in financiën. Verduurzaming en verkeer zijn volgens Meuwissen belangrijke thema’s de komende jaren. “Vught stevent af op een verkeersprobleem”, doelt de D66-kandidaat op de gevolgen van de maatregelen rondom de N65. “Dat vind ik interessant om op te pakken.” Meuwissen wijst erop dat Vught “zich diep in de schulden heeft gestoken voor de N65 en het spoor. Het wordt een uitdaging om dat in goede banen te leiden. En daar komen nog forse investeringen bij zoals de Zuiderbosschool.”

Nino de Lange (27), vijfde op de kandidatenlijst van PvdA/Groen Links, gelijktijdig met Dion, zaterdag te gast in Blikveld, is geboren en getogen in Helvoirt. Hij is sinds 2017 lid van de PvdA en heeft in het landelijk bestuur gezeten van de Jonge Socialisten, de jongerenorganisatie van de PvdA. De Lange heeft Economische Bestuurskunde gestudeerd aan de universiteiten van Nijmegen en Leiden en Data Science aan de universiteit Tilburg. Hij werkt nu voor het ministerie van Financiën. 

De Lange schuift in Vught steevast aan bij de fractievergaderingen van PvdA/GL. “Dat vind ik leuk, daar krijg ik veel energie van.” Het bouwen van betaalbare woningen voor starters en ouderen is voor De Lange een heel belangrijk punt de komende jaren. “Daar is enorm veel behoefte aan.”

Als Helvoirtenaar is Vught voor hem allerminst onbekend terrein. “Ik ken Vught goed, heb daar altijd veel vrienden gehad en veel tijd doorgebracht.”

Presentatie: Peter Corvers en Berry van de Water.
Techniek: Maurice van der Vliet.

Beluister hieronder het interview met Dion Meuwissen en Nino de Lange.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in