Home Bestuur & politiek DePetrus krijgt extra financiële steun

DePetrus krijgt extra financiële steun

Op 23 september jongstleden heeft er bestuurlijk overleg plaatsgevonden met stichting Ontmoetingscentrum DePetrus over de financiële positie van de stichting en het verzoek om extra structurele ondersteuning van € 35.000. In de loop van de jaren zijn al aanzienlijke extra inspanningen geleverd. De stichting weet inmiddels jaarlijks structureel € 20.000 aan eigen inkomsten te genereren terwijl oorspronkelijk € 6.000 is begroot. Bibliotheek en wereldwinkel zijn aanzienlijk meer huur gaan betalen. De gemeente heeft het mede mogelijk gemaakt dat er uren beschikbaar kwamen voor een coördinator en voor communicatie. De stichting heeft aangetoond dat deze positieve ontwikkelingen toch niet voldoende waren om het hele probleem te tackelen. Het grote succes van DePetrus en het effect daarvan op de organisatie, maakt dat vooral de inzet van meer uren coördinatie noodzakelijk is om het beheer van dit project adequaat en professioneel uit te kunnen voeren. Ook noodzakelijke professionalisering van de schoonmaak, huur en energie zorgen voor extra kosten. Daarom bleef nog een extra structurele financiële injectie van € 35.000 nodig aldus de stichting. De BV ziet zich geconfronteerd met oplopende kosten voor renovatie en onderhoud aan de kerk. Een geldelijke inbreng is voor de BV dan ook niet mogelijk. Met het besef dat men het momentum nu niet weer voorbij kon laten gaan, maakte dat de discussie leidde tot voorstellen van alle partijen.

Hierdoor konden uiteindelijk volgende afspraken worden gemaakt onder voorbehoud van instemming van de achterban:
1. Verhoging van de structurele bijdrage van de gemeente aan de stichting van € 22.500 tot aan looptijd van de huidige subsidieperiode (augustus 2026).
2. De BV laat eigen ruimte verhuren door de stichting en biedt de mogelijkheid voor de verplaatsing van de biljarts naar de galerij.
3. Het bestuur van de stichting zegt toe zich in te spannen om ten minste de huidige € 20.000 eigen inkomsten te behalen en daarnaast extra inkomsten te generen door verhuur aan een externe commerciële partij.

Het college is net als de andere betrokkenen blij met het bereikte resultaat. Het draagt bij aan de continuïteit van het beheer van DePetrus. Het project waar Vught terecht trots op is en waar vele vrijwilligers met groot plezier de vele bezoekers ontvangen, kan daarmee jaren de ontmoetingsplek in het centrum van Vught blijven. Voor de stichting is het resultaat acceptabel omdat de maatregelen een optelsom zijn, die dicht in de buurt komt van de eerdere wens van de stichting. De BV heeft nog geen definitief uitsluitsel gegeven en de gemeenteraad dient voor 1 december 2020 uit te spreken of het bedrag van
€ 22.500 structureel in de begroting opgenomen kan worden tot augustus 2026.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in