Home Bestuur & politiek De Volkskrant: Vught proeftuin voor veilig stemmen in coronatijd

De Volkskrant: Vught proeftuin voor veilig stemmen in coronatijd

In de Volkskrant van vrijdag 30 oktober wordt uitgebreid aandacht besteed aan de gemeenteraadsverkiezingen die binnenkort plaatsvinden in zes gemeenten in Groningen en Brabant. De verkiezingen zullen vanwege het coronatijdperk een iets ander verloop hebben. Landelijk worden deze beschouwd als een testcase voor de Kamerverkiezingen in maart volgend jaar.

In het artikel wordt gesproken over burgemeester Roderick van de Mortel “in het witte raadhuis van Vught, gevestigd in een neogotisch landhuis met statige trapgevels, kantelen en torens”.
Van de Mortel zegt over de komende gemeenteraadsverkiezingen: “Wij zijn de proeftuin voor stemmen in coronatijd” en “vertegenwoordigers van het Ministerie van Binnenlandse zaken komen volgende maand kijken hoe het gaat met onze gemeenteraadsverkiezingen: gebeurt het veilig, hoe ervaren stemmers het, wat doet corona met de opkomst”.
In het artikel wordt stilgestaan bij de gezondheidscheck: bij de stempas hebben de kiezers tevens een gezondheidscheck van het ministerie van Volksgezondheid ontvangen. Van de Mortel hierover: “Alles draait om veiligheid en communicatie” en “de mensen moeten weten dat ze met een gerust hart kunnen gaan stemmen”.

Voor wie het volledige artikel wil lezen >>>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in