Home Bestuur & politiek Dani Smith (22 jaar) Lijsttrekker SP-Vught

Dani Smith (22 jaar) Lijsttrekker SP-Vught

Dani Smith Lijsttrekker SP-Vught

“Wij zorgen voor een nieuwe frisse wind, die de Vughtse politiek naar mijn idee hard  nodig heeft” aldus Dani Smith, de nieuwe lijsttrekker van de SP bij de  gemeenteraadsverkiezingen op 18 november 2020. Met zijn 22 jaar zonder twijfel de  jongste lijsttrekker en met zijn opleiding bestuurskunde en bijzondere gedrevenheid een belofte voor de toekomst. En daar blijft het niet bij. Ook de nummer 2, Ayah Yacoub  behoort met haar 22 jaar tot deze nieuwe generatie. Zij studeert industrial design aan de  TU in Eindhoven. Maar het zijn bij de SP ook weer niet alleen maar jongeren. Op de  derde plaats staat immers Han Linders, met maar liefst 75 jaren levenservaring. 

Zo staan er op de kandidatenlijst van de SP niet alleen opvallend veel jongeren, ze staan  ook nog eens bovenaan. De SP kiest er dan ook bewust voor om de nieuwe generatie in  positie te brengen. Een generatie die vastbesloten is om het bestuurlijke bastion in  Vught, Cromvoirt en Helvoirt wat op te schudden. Het is jongeren een doorn in het oog  dat de huidige generatie bestuurders de echte problemen op de lange baan schuift. Ze  laten zich ook niet langer meer aanpraten dat het nu eenmaal allemaal veel tijd kost.  Afdelingsvoorzitter en campagneleider Sjoerd Janssens: “Wat hen betreft, hebben we  die tijd helemaal niet meer. En ben eerlijk. Kijk naar de woningnood onder jongeren, de  problemen met de jeugdzorg of de klimaatverandering. Ze hebben ergens wel een punt.”

De huidige fractievoorzitter Suzanne van Wiggen sluit de kandidatenlijst. Ze verhuist  binnenkort naar Frankrijk. Ze is wel lijstduwer. “Want”, zegt ze “De SP is en blijft  nodig voor een werkelijk kritisch geluid in de gemeenteraad”. 

SP Kandidatenlijst 
1. Dani Smith 
2. Ayah Yacoub  
3. Han Linders 
4. Noad Swinkels  
5. Patrick van Oostenbrugge 
6. Kees van den Elzen  
7. Willem van der Pas  
8. Peter Mulders  
9. Fred op ‘t Hoog 
10.Martien van Engelen 
11.Sanne Mulders  
12.Sjoerd Janssens  
13.Henri Swinkels  
14.Mamoun Yacoub 
15.Suzanne van Wiggen

1 REACTIE

  1. Misschien leuk om te vermelden, vandaag voor scholen maar morgen voor kinderen tot 12 jaar en ook ouders kunnen op het Golf Raak evenement wat georganiseerd wordt door de 5 samenwerkende golfclubs van en rond den Bosch, kennismaken met deze prachtige sport. Met diverse spelvormen o.a. een bal spelen tegen een plank waarna een snoepje door de lucht vliegt die dan opgevangen kan worden. Ook echt de golfbaan op onder begeleiding. Ouders mogen gedumpd worden voor een golf clinic Voor kinderen is er daarna de gelegenheid om 3 keer in Vught of de andere clubs verder kennis te maken met de golfsport. Vught heeft nu bijna 30 kinderen en we verwachten dat dat aantal hard gaat groeien. Voor het geld hoef je het niet te laten, de contributie is lager dan b.v. voetballen.

    Meer weten, zie de website en schrijf je in voor morgen of kom op de open dagen naar de Golfclub Vught – ingang via MOP Hockey! Of kijk op onze vernieuwde website https://www.golfclubvught.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in