Home Bestuur & politiek College heeft juist gehandeld inzake de IJzeren Man 1

College heeft juist gehandeld inzake de IJzeren Man 1

Op 30 januari jongstleden stelde de fractie van D66 vragen over de uitbreiding van de parkeergelegenheid voor de IJzeren Man. Het college heeft deze vragen op 11 februari beantwoord. Naar aanleiding van deze beantwoording heeft de fractie van D66 aanvullende vragen gesteld en verzochten zij om een opiniërend debat hetgeen in de gezamenlijke commissievergadering van 5 maart heeft plaatsgevonden.

De twee aanvullende vragen die zij stelde hadden betrekking op de legalisatie van illegaliteiten. Voor het debat werd door Peter Maessen, voorzitter van de Stichting JeugdNatuurWacht (JNW) namens Natuurlijk Vught de zorgen geuit over de ontwikkelingen rondom de IJzeren Man.
Hij haalde onder andere de aanleg van de glijbaan aan die de leemlagen in het water onherstelbaar kan beschadigen. Hij had graag een bodemkundig vooronderzoek gezien voor de aanleg. Daarnaast is de houten beschoeiing verwijderd en zijn er bomen illegaal gekapt. Hij wees ook op de broedplaatsen van beschermde vogelsoorten en vroeg zich af of de gemeente daar weet van heeft en dat daar naar gehandeld was bij de uitbreiding van de parkeerplaats. Hij vreesde ook een toename van bezoekersaantallen indien de exploitant het plan van FIT outdoor gaat uitvoeren. De bezoekersaantallen zouden kunnen stijgen van 40.000 naar meer dan 150.000, hetgeen invloed kan gaan hebben op de waterkwaliteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in