Home Bestuur & politiek College corrigeert SP

College corrigeert SP

Door de SP werden op 19 september 2019 schriftelijke vragen gesteld aan het college. Onderwerp van de vragen was het besluit om de Jagersboschlaan open te stellen voor gemotoriseerd verkeer. Het College stelt in haar reactie op 2 oktober dat zij de behoefte heeft om eerst te reageren op de stellingname van de SP. In de inleiding van de brief wordt gesteld dat het college onfatsoenlijk en ongepast zou handelen door nu een verkeersbesluit te nemen.
Dit zou onbegrijpelijk zijn en onverschillig zijn jegens inwoners en belangenorganisaties.

De realiteit is andersom stelt het college. Het college heeft de belanghebbenden juist beloofd om voortvarend de procedures op te starten, omdat dit ruimte biedt voor een formeel bezwaar. Een en ander grijpt weer terug naar de formele opdracht van het College uit 2017 om de Jagersboschweg te verharden en dat besluit biedt geen mogelijkheden tot bezwaar en beroep. De omgevingsvergunning en het verkeersbesluit zijn dat wel. Daarom is bij alle bijeenkomsten en gesprekken steeds aangegeven door het College de procedure zo snel mogelijk te starten zodat er bezwaar gemaakt kan worden. De omgevingsvergunning is in mei van dit jaar gepubliceerd en het verkeersbesluit na de zomervakantie. Daarmee dacht de gemeente de inwoners en organisaties recht te doen.

1 REACTIE

  1. De procedures zijn alvast opgestart, zodat het college naar de bezwaren kan luisteren. Voor ieder weldenkend mens is dit toch een kolderedenring. Alsof je niet naar je burgers kunt luisteren zonder officiële procedures?

    Als ze net zo goed naar de burger luisteren als bij het centrumplan of bij de manege dan kunnen we wel stellen dat de verharding van de Jagerboschlaan al een voldongen feit is. Dit terwijl de ombouw van de N65 nog alles behalve zeker is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in