Home Bestuur & politiek College beantwoordt vragen SP inzake Jagersboschlaan

College beantwoordt vragen SP inzake Jagersboschlaan

Op 19 september schreef de SP een brief aan het college met een aantal vragen rondom de mogelijke openstelling van de Jagersboschlaan voor gemotoriseerd verkeer. Dit naar aanleiding van commotie die hierover was ontstaan bij omwonenden. De antwoorden van het college in een brief van 2 oktober komen er in het kort als volgt op neer:
Bij de beantwoording van vraag 1 wordt verwezen naar een verkeersmodel. Het model wat is gebruikt, klik hier 

Het antwoord over de exacte beweegredenen om de Jagersboschlaan open te stellen voor gemotoriseerd verkeer is:
dat de voorzieningen aan de Martinilaan direct bereikbaar zijn voor verkeer van de N65; het gemotoriseerd verkeer wordt gespreid over het wegennet na het vervallen van de Martinilaan zodat de druk op de Vijverbosweg, Van Voorst tot Voorststraat en de Helvoirtseweg wordt verminderd en wordt hulpdiensten een extra route geboden.
Het college geeft ook te kennen op basis van inhoudelijke afwegingen, onderzoeken en het tot nu toe doorlopen proces, geen aanleiding te zien om het project Jagersboschlaan niet door te laten gaan. Volgens de SP gaan er geluiden in de wandelgangen dat de Jagersboschlaan een ontsluitingsweg moet worden voor een nog te bouwen wijk. Daarvan zegt het college dat er geen directe relatie is met een plan voor een nieuwe wijk. De briefwisseling is terug te vinden op de website van de gemeente Vught onder de kop Raadsinformatiesysteem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in