Home Bestuur & politiek CDA-wethouder in Haaren stapt over naar Gemeentebelangen

CDA-wethouder in Haaren stapt over naar Gemeentebelangen

De Haarense CDA-wethouder Martien Vromans (59) stapt na de verkiezingen over naar Gemeentebelangen. De Helvoirtenaar komt op de kandidatenlijst van Gemeentebelangen die de leden in september vaststellen.

In een verklaring schrijft Vromans “een brug te willen slaan tussen Helvoirt en Vught”. De Helvoirtenaar wil zijn persoonlijke ambities verder realiseren en een belangrijke bijdrage leveren aan de integratie van Helvoirt bij Vught.

Vromans zal een plek krijgen op de kandidatenlijst van Gemeentebelangen voor de verkiezingen van 18 november terwijl hij dan nog wethouder is voor het CDA in Haaren. Die gemeente houdt op 1 januari op te bestaan. Het CDA, afdeling Haaren legt zich neer bij het besluit van Vromans die hij deze week in kennis stelde van zijn beslissing.

Vromans heeft zijn ambitie om als wethouder na 1 januari door te willen gaan nooit onder stoelen of banken gestoken. De kans dat hij die ambitie bij Gemeentebelangen kan realiseren is aanzienlijk groter dan bij zijn huidige partij het CDA dat nu slechts een zetel heeft in de Vughtse gemeenteraad.

Naar verluidt is Vromans enige tijd geleden benaderd door Gemeentebelangen. De overstap van Vromans betekent naar alle waarschijnlijkheid dat hij de eerste kandidaat-wethouder is voor Gemeentebelangen als deze partij weer deel uit gaat maken van het Vughts gemeentebestuur vanaf januari.   

Met de komst van Vromans naar Gemeentebelangen is de toekomstige positie van de huidige wethouders Peter Pennings en Guus van Woesik onzeker. Aangenomen wordt dat Peter Pennings (70) stopt als wethouder op 1 januari. Van Woesik heeft in Blikveld eerder laten weten nog geen besluit te hebben genomen of hij door wil als wethouder.

Vromans is sinds april 2018 wethouder in Haaren met als portefeuille financiën, economische zaken, recreatie/toerisme, openbaar beheer, grond- en pachtzaken, klimaat en landbouw. Daarvoor was hij directeur van een inkoopbureau van tien gemeenten in de provincie Utrecht.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in