Home Bestuur & politiek CDA: Afsluiting Olmenlaan had allang geregeld moeten zijn

CDA: Afsluiting Olmenlaan had allang geregeld moeten zijn

De afsluiting van de Olmenlaan in Vught had in het bestemmingsplan voor de N65 moeten worden meegenomen. “Nu moet Vught het zelf gaan betalen.” Dat zei fractievoorzitter Yvonne Vos (CDA) zaterdag in Blikveld van NOVO3.

“Het is een drama wat daar gebeurt”, vindt Vos. “Heel dom dat het nog moet gebeuren. Nu kan dit niet meer in de onderhandelingen met rijkswaterstaat, provincie of wie dan ook worden meegenomen. Wie daar ooit met zijn gezond verstand mee heeft kunnen instemmen…” 

“Bewonersgroepen en politieke partijen vrezen grote problemen bij de verkeersafwikkeling binnen Vught na reconstructie van de N65. Zo zouden op diverse punten in Vught, zoals in de Van Voorst tot Voorstlaan, Helvoirtseweg en Olmenlaan straks knelpunten ontstaan door toename van het lokale verkeer.”

De Braacken
Het CDA is het oneens met de bouw van 33 woningen bij De Braacken. “Een drama”, vindt Yvonne Vos. “Dat zijn woningen vanaf zeveneneenhalve ton. Die hebben we genoeg in Vught. Op de plek van De Braacken kun je 120 misschien wel 140 appartementen bouwen voor starters en senioren. Daar is een groot tekort aan. Er heeft een zorgcomplex gestaan van zes verdiepingen hoog.“

Vos vindt dat er verder in Vught vooral betaalbare woningen moeten worden gebouwd voor de mensen met middeninkomens.

Verkiezingen 
Het verkiezingsprogramma van het CDA is in concept gereed. Op de algemene ledenvergadering op 14 september wordt het programma vastgesteld. Ook de kandidatenlijst wordt dan bekend. Vos is beschikbaar als lijsttrekker. “Ik ben niet tevreden met twee zetels, dan kun je niet voldoende de stem van het volk vertegenwoordigen.” Vos gaat voor tenminste drie zetels in de nieuwe gemeenteraad.  

Presentatie Ans de Man en Berry van de Water.
Techniek Ludo Servais.

Beluister hier het interview met Yvonne Vos van het CDA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in