Home Bestuur & politiek CDA: “Aanpak Jagersboschlaan is minachting van de inwoners.”

CDA: “Aanpak Jagersboschlaan is minachting van de inwoners.”

De manier waarop het gemeentebestuur met de Jagersboschlaan omgaat geeft blijk van “onbehoorlijk bestuur en minachting van de inwoners”. Dat zei Yvonne Vos, fractievoorzitter van het CDA Vught, zaterdag in Blikveld van NOVO3.

Vos is uitermate kritisch over het verzoek van B&W om de schorsing van het besluit van de Jagersboschlaan op te heffen zodat de werkzaamheden door kunnen gaan. “Het college heeft steeds gezegd: we wachten tot de rechtbank een uitspraak heeft gedaan. Maar nu heeft B&W om opheffing van de schorsing gevraagd want het wil gewoon door met het werk. Nou ja, dit is gewoon onbehoorlijk bestuur, een brevet van onvermogen. Minachting, niet alleen van de rechtbank maar ook van je inwoners.” 

Het CDA is er nog niet uit of de Jagersboschlaan in Vught al of niet verhard moet worden. “Maar ik heb tot nu toe geen goede argumenten gehoord en ze veranderen ook continue. Eerst werd gezegd dat het lokale verkeer het allemaal aan kan, dat blijkt nu niet het geval. Toen werden de hulpdiensten als argument gebruikt, daarna de bereikbaarheid van het Maurickcollege. En bij de zitting van de rechtbank werd het Theresiapark er opeens bijgehaald.”

Het CDA steunt het verzoek van de SP om een interpellatiedebat over de Jagersboschlaan te houden. Het presidium, de zes fractievoorzitters uit de raad, moet daar nog mee instemmen.

De verhoudingen in de gemeenteraad zijn al lange tijd verstoord, vindt Vos. “Oppositie en coalitie zijn twee kampen. Als er goede plannen zijn dan moet je daarin meegaan, ongeacht of die plannen van oppositie of coalitie komen.” Nu gebeurt dat vaak niet, zegt het CDA-raadslid.

Belangrijkste speerpunt in het CDA-verkiezingsprogramma is de woningbouw: betaalbare woningen voor starters en senioren. Ook de verkeersafwikkeling door de toekomstige situatie rondom de N65, noemt Vos. “De Van Voorst tot Voorstlaan, Helvoirtseweg, Theresialaan, Glorieuxlaan en de Laagstraat, overal ontstaan straks knelpunten.”

Yvonne Vos blijft na de verkiezingen beschikbaar voor de gemeenteraad maar ze weet nog niet of dat als fractievoorzitter is. De vertrouwenscommissie van het CDA stelt deze zomer de kandidaatstellingen vast. De algemene ledenvergadering besluit op 3 september over de kandidatenlijst. Volgens Vos is er nieuwe aanwas, ook verjonging in CDA-kring. Namen kan ze niet geven.

Vos vindt drie zetels bij de verkiezingen voor het CDA desgevraagd reëel. Het CDA heeft nu een raadszetel.

Presentatie: Berry van de Water en Erik Overman
Techniek: Ludo Servais

Beluister hier het interview met Yvonne Vos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in