Home Bestuur & politiek Burgemeester Van de Mortel over corona en hij roept iedereen op om...

Burgemeester Van de Mortel over corona en hij roept iedereen op om te gaan stemmen op 18 november!

Zaterdag 17 oktober was burgemeester Roderick van de Mortel te gast in het Novo3 programma Blikveld.

De besmettingen met het coronavirus stijgen iedere dag, zelfs met de verwachting dat zich nog een verdere stijging zal voordoen. De laatste cijfers voor Vught zijn 78 officieel geregistreerde besmettingen en gelukkig voor zover bekend geen overlijdens. De landelijke stijging wijt de burgemeester aan de combinatie van meer testen en de tol die Nederland nu moet betalen voor het onjuiste gedrag van mensen van de afgelopen maanden of weken. De gemeente Vught ontvangt twee keer per week informatie, daarnaast kan men zelf inloggen in het systeem. Mocht de GGD echter constateren dat er in Vught en Cromvoirt een brandhaardje is dan wordt de burgemeester meteen geïnformeerd.

Burgemeester Van de Mortel probeert vooral in contact te blijven met ondernemers, verenigingen en verzorgingshuizen. Onder de ondernemers is er grote teleurstelling. “Dat begrijp ik zeker nu bij de tweede stijging, want de vaste lasten waaronder huur en dergelijke, maar ook de personeelslasten lopen gewoon door. Afgelopen jaren en maanden zijn er nieuwe horecabedrijven bijgekomen die allemaal flink geïnvesteerd hebben. Ga er maar eens aan staan dan”, aldus Van de Mortel. Hij is echter ook trots op de vele creatieve manieren waarmee bedrijven aan de gang blijven, zoals een ondernemer die nu de tijd neemt om te gaan verbouwen en zijn personeel laat mee klussen of Maurick met een afhaalservice en aan de poort warme wafels met kersen verkoopt.

Het gesprek ging ook over hoe mensen bij hem te rade gaan en hem deelgenoot maken van hun zorgen. Mensen zijn soms hopeloos en radeloos, bang dat hun zaak gaat omvallen. “We proberen altijd mee te denken en al onze medewerkers zijn daar heel bedreven in. Deze pandemie is een vraagstuk van ons allemaal, een bittere pil die we allemaal met elkaar moeten nemen. En laten we de komende periode vooral oog hebben voor de mensen onder ons die eenzaam zijn”, benadrukt hij.

Tot slot ging het natuurlijk over de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 18 november aanstaande. Burgemeester Van de Mortel hoopt dat iedereen zijn best doet om te gaan stemmen. De gemeente Vught doet er alles aan om dat mogelijk te maken. Zo is er zelfs een stembureau voor slechtzienden, weliswaar op proef maar goed dat de mogelijkheid is er.

Presentatie: Berry van de Water en Peter Corvers.
Techniek: Maurice van der Vliet.

Hieronder is het volledige interview terug te luisteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in