Home Bestuur & politiek Bregje Peijnenburg: meer bouwen in Cromvoirt voor leefbaarheid

Bregje Peijnenburg: meer bouwen in Cromvoirt voor leefbaarheid

In Cromvoirt moet meer gebouwd worden om de leefbaarheid te garanderen. Rondom een aantal basisscholen moet de verkeersveiligheid worden verbeterd. Dat zei Bregje Peijnenburg, lijsttrekker bij de verkiezingen voor Gemeentebelangen zaterdag in NOVO3.

Aan de linkerkant van de Deutersestraat in Cromvoirt is nog ruimte waar kan worden gebouwd, liet Peijnenburg weten. Verder is de verkeersveiligheid rondom basisschool De Koningslinde in de wijk Stadhouderspark in Vught voor verbetering vatbaar. Ook noemde het raadslid de situatie in de Theresialaan, waar basisschool De Schalm en een peuterspeelzaal zijn gevestigd.

Over haar eerste periode als raadslid zei Peijnenburg: “Ik ben niet zo’n politiek dier, maar heb veel geleerd de afgelopen tweeënhalf jaar. Ik ben nog steeds enthousiast over Gemeentebelangen. Het is een mooie taak om verbinding te maken richting Helvoirt.”

Over de plannen voor rijksweg N65, waartegen beroepsprocedures gevoerd gaan worden, zei Peijnenburg: “Naar de N65 moeten we nog beter kijken. Er is een aantal zaken waar we het niet over eens zijn en waar we over moeten discussiëren. Dat is ook binnen de fractie besproken. Wat zijn flankerende oplossingen die we kunnen bieden? Daar heb ik wel vertrouwen in.”

Over haar persoonlijke band met de plannen (Afvalbedrijf Peijnenburg BV dat aan de N65 grenst): “Dat het mij ook persoonlijk raakt, dat vind ik vervelend. Maar uiteindelijk moet je ook laten zien dat als je in de gemeenteraad zit, je dan ook last kunt hebben van bepaalde zaken. Maar je moet verder en breder  kunnen kijken. Dat de weg verdiept wordt, de stoplichten eruit gaan en de weg veiliger gaat worden, ik begrijp ook wel dat het gros van de Vughtenaren daar blij mee is.”

Bregje Peijnenburg verwacht bij de verkiezingen op 18 november tenminste zeven zetels te halen met Gemeentebelangen. Ze heeft geen ambitie voor het wethouderschap.

Op de kandidatenlijst van Gemeentebelangen is Peijnenburg lijsttrekker, op de tweede plek staat Mike Venrooij, drie: Guus van Woesik, vier: Eddie van Doorn, vijf: Martien Vromans, zes: Jos den Otter, zeven: Janine Wildschut, acht: Harry van Gemert, negen:  Hans Schuurmans, tien: John Slenter.

Presentatie: Berry van de Water en Ans de Man
Techniek: Maurice van der Vliet.

Beluister hieronder het hele interview met Bregje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in