Home Bestuur & politiek Brabantse statenfractie VVD stelt vragen over Rechtbank binnen Penitentiaire Inrichting Vught

Brabantse statenfractie VVD stelt vragen over Rechtbank binnen Penitentiaire Inrichting Vught

116
0
Bart Meesters/Meesters Multi Media

De VVD Statenfractie Noord Brabant heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college inzake de steun aan een beveiligde rechtbank binnen de penitentiaire inrichting Vught. Zij refereren aan de brief die de burgemeester van Vught op 21 januari 2020 naar Minister Dekker heeft geschreven en daarin aandacht vraagt om de realisatie te onderzoeken van een beveiligde rechtbank/rechtszaal binnen de al bestaande penitentiaire inrichting (PI) in Vught.
De Statenfractie geeft aan dat de Minister zowel op zondag 26 januari tijdens de uitzending van WNL, als op 6 februari tijdens het Algemeen Overleg Gevangeniswezen/TBS, toegezegd heeft de mogelijkheid in Vught serieus te onderzoeken, omdat de samenleving gebaat is bij zo min mogelijk vervoer van vluchtgevaarlijke criminelen.
Daarnaast geeft de Statenfractie van de VVD aan dat de Vughtse gemeenteraad op 2 juli unaniem een motie aangenomen heeft waarmee de raad de oproep van de burgemeester ten volle ondersteunt. Tevens heeft Minister Dekker op 2 juli jongstleden op vragen van Tweede Kamerleden aangegeven dat het plan voor een beveiligde rechtbank in Vlissingen los staat van het vraagstuk in Vught en de discussie over Vught nog niet van de baan is en hij in Vught de problematiek zal bespreken.
De Statenfractie van de VVD wil graag weten of het college het met de fractie eens is dat het realiseren van extra zittingscapaciteit bij de PI in Vught veiliger is voor alle inwoners van Brabant, hiermee hoge kosten voor beveiligd vervoer wegvallen en dit tevens werkgelegenheid biedt. Zij vragen ook of het college bereid is het initiatief van de burgemeester van Vught om extra zittingscapaciteit bij de PI in Vught te realiseren ondersteunt.

Omslagfoto: Bart Meesters/Meesters Multi Media

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in