Home Bestuur & politiek Bewonersavond goed bezocht (2)

Bewonersavond goed bezocht (2)

Hierna werden 4 onderwerpen behandeld: leefbaarheid, snelheid, N65 en cijfers uit de enquête. Er werden 346 enquêtes ontvangen, waarvan 200 bewoners op de doorgaande wegen de leefbaarheid steeds meer als groter probleem kenmerkte op gebied van snelheid, veiligheid en de omgeving bij de school. Er sprake is van hufterig verkeersgedrag terwijl het verkeer te gast is. Iets wat niet past in het beeld van het eens zo rustige Cromvoirt. Fietsers en voetgangers voelen zich minder veilig dan de automobilist. Veel sluipverkeer zorgt voor een grote mate van verminderde leefbaarheid.
Vanuit de school kwamen positieve geluiden voor wat betreft de inspanning van de gemeente over het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid rondom de school, onder andere door het aanleggen van een kiss- en ride zone.
Veel aanwezige bewoners waren voor het aanleggen van trottoirs in verschillende straten maar er werd ook aangegeven dat deze dan het dorpskarakter zouden aantasten en dat dat de positie van de automobilisten zou versterken, waardoor wellicht de snelheid weer zou toenemen.
Geopperd werd om de doorgaande wegen in te richten als een weg waar de ‘auto te gast’ zou zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in