Home Bestuur & politiek Ayah Yacoub (SP): “In de raad zie ik niemand van mijn leeftijd”

Ayah Yacoub (SP): “In de raad zie ik niemand van mijn leeftijd”

“Ik denk dat het goed is dat de gemeenteraad een afspiegeling is van de bewoners in Vught. Maar daarin zie ik niemand van mijn leeftijd”, zei Ayah Yacoub, zaterdag in Blikveld van NOVO3. Zij staat tweede op de kandidatenlijst van de SP voor de gemeenteraadsverkiezingen op 18 november.

Ayah Yacoub volgt de master Industrieel ontwerpen aan de TU in Eindhoven. Haar interesse ligt bij oplossen van ‘sociale problemen’ in de wijk, vertelt ze. Haar opleiding met daarin ‘sociaal ontwerpen’ is daar ook aan ‘gelinkt’.

De interesse voor politiek heeft Yacoub van haar vader die jaren actief was voor de SP in Vught. “Ik heb van thuis uit wel wat van de politiek meegekregen. Ik heb de energie en de tijd om me in te zetten voor dingen die je kunt veranderen. Het is belangrijk dat bewoners het gevoel hebben dat er naar hen geluisterd wordt.”

Behalve Yacoub was ook Ans Beijens (64) in Blikveld te gast. Beijens, geboren en getogen in Helvoirt is raadslid in Haaren voor het CDA. Zij staat op de tweede plaats van de kandidatenlijst. Belangstelling voor politiek is haar met de paplepel ingegoten. “Mijn vader zat vroeger al bij de KVP.”

Niettemin viel haar keus pas op latere leeftijd voor de politiek, voor het CDA. “Daar wordt op argumenten gedebatteerd.”

Beijens denkt dat het CDA tenminste twee zetels haalt bij de verkiezingen. “Dat hoop ik ook. Ik sta te springen.”

Presentatie Erik Overman en Berry van de Water.
Techniek Ralph van Dongen.

Beluister hieronder het interview met Ayah Yacoub en Ans Beijens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in