Home Bestuur & politiek Afwijkende werkwijze in de villawijk

Afwijkende werkwijze in de villawijk

De fractie van D66 heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de afwijkende werkwijze van de rioleringswerkzaamheden die thans plaatsvinden in Vught-Noord. Op dit moment worden deze werkzaamheden aan De Bréautélaan uitgevoerd en de afwijkende werkwijze van deze werkzaamheden leidt tot vragen bij de fractie.

Er wordt heel omslachtig langs het asfalt, in de berm, onder de bomen en tussen de boomwortels door nieuwe riolering aangelegd, hetgeen in strijd is met het principe ‘werk met werk maken’, met andere woorden: dat meerdere werkzaamheden in één keer plaatsvinden. Dus in dit geval: wel de riolering op een hele complexe manier vervangen, maar niet meteen het slechte wegdek aanpakken en het riool eronder leggen, zoals eigenlijk in alle straten van Vught gebeurt bij dit soort werkzaamheden. Bovendien is er in sommige delen van de wijk, als enige plek binnen de bebouwde kom van Vught, zelfs nog geen gescheiden rioleringssysteem, wat regelmatig ook tot wateroverlast leidt.

De fractie wil onder andere weten waarom hier het principe ‘werk met werk maken’ niet toegepast wordt, net als bij rioleringswerkzaamheden in andere straten. Ook willen zij weten waarom er niet voor gekozen is om het nieuwe riool onder de weg aan te leggen in plaats van tussen en onder boomwortels door, wat mogelijk schade veroorzaakt aan de bomen. Tenslotte willen zij weten wanneer de straten in het villapark wel aangepakt worden en of deze dan ook overal het gescheiden rioleringssysteem krijgen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in