Home Algemeen Week van het Ontbijt: “met een lege maag naar school? Liever niet!”

Week van het Ontbijt: “met een lege maag naar school? Liever niet!”

De Week van het Ontbijt, georganiseerd door het Nationaal Schoolontbijt, was in de persoon van Sandra Pluim afgelopen zaterdag te gast bij de Blikveld-presentatoren Ans de Man en Berry van de Water. De afgelopen week was de ‘Week van het Ontbijt’, waar niet minder dan 2200 basisscholen in Nederland aan hebben deelgenomen. Ook basisschool Zuiderbos in Vught was een van de deelnemers.

Het Nationaal Schoolontbijt beleefde dit jaar zijn 18e editie en heeft in al die jaren een poging gedaan het belang van een goed ontbijt te onderstrepen. De richtlijnen van het Nationaal Voedingscentrum worden daarbij gevolgd. Nadruk ligt ook op een gezond ontbijt. Het pakket wat de scholen krijgen aangereikt bestaat uit gezonde producten van volkorenbroodjes via halfvolle producten tot fruit toe. De kosten van het landelijke project wordt door vele partners gedragen en de bijdrage van de scholen – 57 cent per leerling – wordt vooral gebruikt voor aanvullend lesmateriaal etc.

In de loop van de tijd is het aantal kinderen dat zonder ontbijt naar school komt gedaald van 20% naar 5%. Ook door ouders ervan te overtuigen dat een gezond ontbijt van groot belang is, probeert men dat cijfer tot nul te reduceren.
In het audiofragment kunt u horen wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van de ‘Week van het Ontbijt’.

Presentatoren: Ans de Man en Berry van de Water.
Techniek: Ludo Servais.

Luister hier het interview met Sandra Pluim.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in