Home Algemeen Van Woesik geen lijsttrekker GB bij verkiezingen

Van Woesik geen lijsttrekker GB bij verkiezingen

wethouder Guus van Woesik

Guus van Woesik ziet af van het lijsttrekkerschap bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De wethouder van Gemeentebelangen is wel kandidaat voor het wethouderschap. Dat zei Van Woesik zaterdag in Blikveld van NOVO3.

“Het bestuur heeft gevraagd op welke manier ik verder wil na de verkiezingen. In principe wil ik doorgaan als wethouder. Maar de kiezers gaan daar natuurlijk eerst over, daarna komt de formatie.”  

Van het lijsttrekkerschap ziet hij af. “In 2014 en 2018 ben ik lijsttrekker geweest. Die taak moet nu worden gedaan door iemand die daar dag en nacht mee bezig wil zijn, die ervoor gaat. Ik wil ook hard werken voor de partij maar heb aangegeven geen lijsttrekker te willen zijn.”

Gemeentebelangen heeft nu de keus uit twee kandidaten voor het wethouderschap. CDA-wethouder Martien Vromans maakte onlangs bekend op 1 januari over te stappen naar Gemeentebelangen. Hij heeft de ambitie om wethouder te worden en ziet daarvoor meer kans bij Gemeentebelangen dan bij het CDA. Maakt dat de keus voor Gemeentebelangen niet moeilijk? “Dat weet ik niet”, reageert Van Woesik. “De nieuwe fractie zal met de nieuwe wethouder moeten werken. Die gaat over de kandidaat, het hangt ook van de portefeuille af. Martien Vromans is een goede collega, ik heb veel met hem te maken gehad. Hij is ook bij nieuwjaarsrecepties van onze partij geweest, een aardige, kundige man. Ik heb er geen moeite mee als iemand zijn ambities wil waarmaken. Dat is zijn goed recht.”

Zijn eigen portefeuille, rijksinfrastructuur typeert Van Woesik als een ‘zware portefeuille’. “Het coalitieakkoord is ingezet op rijksinfra: de N65 en het spoor. Er is veel bereikt, veel geld binnengehaald voor Vught, zoals de 5,3 miljoen, bovenwettelijk voor geluidsmaatregelen bij het spoor. Dat is een gigantisch succes. We hebben veel moeten onderhandelen om het maximale eruit te halen. Het Tracébesluit is vastgesteld en ter inzage gelegd, het bestemmingsplan is door de raad vastgesteld. Nu gaat een andere fase in.”

Van Woesik wil door met deze portefeuille. “Ik heb nog genoeg ideeën voor rijksinfra. We hebben geweldig samengewerkt met Samen voor Vught. Ik heb heel veel zin om daarmee verder te gaan.”

Presentatie: Berry van de Water en Erik Overman
Techniek Ralph van Dongen


Beluister hier het interview met Guus van Woesik

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in