Vanaf vorige week donderdag is het pop-up restaurant ‘Asperges in ’t veld’, gedurende 18 dagen te vinden aan de rand van de velden van aspergekwekerij Verhoeven in Cromvoirt. Initiatiefnemer en uitbater Frank de Bot vertelde in Blikveld over het terugkerende succes van zijn pop-up formule.
Dagelijks kunnen 150 gasten lunchen en 150 gasten dineren in de Cromvoirtse velden. De tenten zijn volgens De Bot regen- en stormproof en bieden een gezellige ambiance. Diverse restaurants uit het hele land verzorgen om beurten de menu’s en brengen vaak hun eigen relaties mee. Zo worden er deze dagen zo’n 5000 gasten verwacht. ”De restaurants werken graag mee omdat het gaat om een ijzersterke formule waarbij vooraf vaststaat hoeveel gasten er komen”, aldus Frank de Bot. “Zij tekenen namelijk in via www.aspergesinhetveld.nl en betalen vooraf: lunch €75,= en diner €90,=.”
Wat in 2015 begon als een probeersel is na 10 jaar niet meer weg te denken uit het Cromvoirtse aspergeseizoen. Reden voor Frank de Bot zijn activiteiten uit te breiden naar Breda waar hij aansluitend gedurende 12 dagen, zijn pop-up restaurant neerzet. Reserveren is nog mogelijk via voornoemde site.
Luister via onderstaande link naar het hele gesprek met Frank de Bot in Blikveld.
Presentatie: Frida Rouppe van de Voort en Joop Kraan.
Techniek en editor: Ralph van Dongen.
Bekijk hier de video