Home Algemeen Suzanne Otters (VVD): heel tevreden met nieuwe Commissaris van de Koning in...

Suzanne Otters (VVD): heel tevreden met nieuwe Commissaris van de Koning in Brabant

230
0

Gisteren werd bekend dat met ingang van 2 oktober mevrouw Ina Adema als nieuwe Commissaris van de Koning in Brabant het stokje van Wim van de Donk zal overnemen. Suzanne Otters, oud-fractievoorzitter van de VVD in de Vughtse gemeenteraad, gaf in Blikveld afgelopen zaterdag een toelichting aan de presentatoren Berry van de Water en Erik Overman. Het feit dat de competenties van mevrouw Ina Adema eigenlijk volledig overeenkwamen met die welke in het profiel vanuit Noord-Brabant als wenselijk werden beschouwd, maakte de keuze van de vertrouwenscommissie niet zo moeilijk. Het profiel was immers tot stand gekomen door het laten inspreken van de Brabanders zelf via een enquête. Ook andere belanghebbenden (ondernemers, milieuorganisaties en dergelijke, burgemeesters en uiteraard de leden van Provinciale Staten) hebben het profiel mede vorm gegeven.

Volgens Suzanne is het uitgangspunt geweest de kwaliteit van de kandidaten en de daarbij horende competenties. Onafhankelijk dus van de politieke partij waartoe de kandidaat behoort, ook ongeacht het feit of het een vrouw of man betrof. En uit de reacties tot nu toe op de aanstaande benoeming kan alleen maar afgeleid worden dat de keuze goed ‘valt’. De nieuwe commissaris zal ongetwijfeld een andere stijl meebrengen dan de zeer gewaardeerde huidige commissaris Wim van de Donk.

De Koning zal de nieuwe commissaris op 16 september beëdigen, wanneer de Kroon de voordracht heeft goedgekeurd in september. Vertouwenscommissievoorzitter Suzanne Otters is nu, naar zij zelf zegt, toe aan het reces. Het werd haar door de presentatoren van harte gegund.
Presentatie: Berry van de Water en Erik Overman.
Techniek: Ludo Servais.

Beluister hier het interview met Suzanne Otters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in