Home Algemeen Steun ‘Lichtjes op oorlogsgraven’

Steun ‘Lichtjes op oorlogsgraven’

Tijdens de Kerstdagen 2019 is voor de eerste keer de fusilladeplaats in het kaarslicht gezet. Vughtenaar Peter van Kaathoven wil ook dit jaar tijdens de Kerstdagen een kaars branden bij alle 329 graven die vermeld zijn op het monument van de Fusilladeplaats. Een kaars die 48 uur brandt. Hij kan dit niet zonder uw financiële hulp. U kunt hem helpen door een bijdrage te storten via
https://www.doneeractie.nl/zet-fusilladeplaats-vught-in-het-licht-2020/-46839
Hij zal de kaarsen op de avond van 24 december gaan plaatsen.

In Nederland worden op dit moment 274 oorlogsbegraafplaatsen reeds in het licht gezet, maar het doel is om uiteindelijk alle oorlogsgraven te voorzien van een kaars, die 48 uur brand. Dit initiatief is in 2015 opgestart door Dick Jansen met als doel zoveel mogelijk mensen bereid te vinden dit initiatief op te pakken bij een oorlogsbegraafplaats in de buurt.

Op de Fusilladeplaats in Vught bevinden zich 329 namen van oorlogsslachtoffers die het verdienen om met de kerstdagen in het licht gezet te worden. Hiermee dragen wij niet alleen de slachtoffers, maar ook de nabestaande, een warm hart toe. Draag onze oorlogsslachtoffers een warm hart toe door ze in het licht te zetten met Kerst.

Meer informatie omtrent dit initiatief, kunt u terugvinden op https://lichtjesopoorlogsgraven.
Indien u meer informatie wil kunt u Peter van Kaathoven mailen: kerstlichtjes@ziggo.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in