Home Algemeen Steun gevraagd voor ernstige gevolgen aardbeving Molukken

Steun gevraagd voor ernstige gevolgen aardbeving Molukken

Philip Matapere

Philip Matapere, oud-gemeenteraadslid Vught en oud-voorzitter Real Lunet, vraagt Vughtse politiek om aandacht voor de gevolgen van de grote aardbeving op Ambon van 26 september. Hij doet een beroep op het gemeentebestuur van Vught om in de eerstvolgende raadsvergadering een motie in te dienen gericht op het verkrijgen van noodhulp/humanitaire hulp voor de Molukken zoals inmiddels al heel veel andere gemeenten hebben gedaan waar Molukse gezinnen wonen.

Aardbeving

Op 26 september jl. werd de Molukken opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6.5 op de schaal van Richter. Daarna waren er heel veel aardschokken geweest. De mensen in de Molukken moeten richting de bergen vluchten om zich veilig te voelen. Ze wonen ook in tenten. Op 9 oktober jl. was er weer een grote aardbeving met een kracht van 5.2 op de schaal van Richter.

Hulp is hard nodig

De Molukkers in Nederland zijn geschokt en zijn in actie gekomen om geld in te zamelen.
Een Nederlandse vrouw die op de Molukken woont, heeft een oproep op Facebook gedaan en er is massaal geld gedoneerd. Dit geld wordt gebruikt om mensen te voorzien van voedsel, tenten en dergelijke.

Geen landelijke hulpactie

Het nieuws over de aardbeving en de oproep om hulp voor de getroffenen is slechts sporadisch op sociale media geweest. Er is tot op heden geen hulp aangeboden door de grote Nederlandse organisaties, zoals giro 555. Wel heeft het Rode Kruis gemeld dat het Rode Kruis van Indonesië op de Molukken actief aanwezig is om de mensen te helpen.

Giften zijn van harte welkom

Momenteel heeft Het Rode Kruis een bankrekening geopend:
Rode Kruis, NL33 INGB 0000000881, o.v.v. Hulp voor Molukken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in