Home Algemeen Sharon Verhoeven gaat de uitdaging aan, voor de vijftiende keer duurrecord biljarten...

Sharon Verhoeven gaat de uitdaging aan, voor de vijftiende keer duurrecord biljarten in café Rio Bar Vught.

Dit weekend 25, 26 en 27 oktober gaat Sharon Verhoeven het Vughts Duurrecord Biljarten aanvallen. Ze zal maar liefst drieënveertig uur aaneengesloten biljarten, tegen drieënveertig verschillende tegenstanders. Sharon start vrijdagavond in café Rio Bar om 23:00 uur. Wethouder Peter Pennings verricht de afstoot, waarna voorzitter van biljartvereniging Rio Bar de eerste partij zal verrichten. Op zondagmiddag, om 17:00 uur, zit Sharons recordpoging erop. Het goede doel is dit jaar Dierentehuis ‘s-Hertogenbosch.
U bent het gehele weekend van harte welkom om even de sfeer te proeven
en Sharon een hart onder de riem te steken.

Goed doel
Sharon is al ruim 5 jaar uitbaatster van café Rio Bar. Ze heeft bewust gekozen om Dierentehuis ‘s-Hertogenbosch (aangesloten bij Stichting Dierenlot) te ondersteunen met haar recordpoging. “Als echte dierenvriend en jarenlange donateur wil ik dit jaar met mijn recordpoging geld inzamelen voor deze stichting. Het doel is om een beschermde uitloop te realiseren voor klimmende en hoogspringende moeilijke honden. De bedoeling is dat het uitrenveld achter het paviljoen daartoe wordt aangepast. Op die manier krijgen de honden wat meer bewegingsvrijheid wat bijdraagt aan een betere welzijn,” aldus Sharon.

Prominenten
Het is al de vijftiende keer dat biljartvereniging Rio Bar dit evenement organiseert.
Zoals elk jaar maken ook enkele lokale, regionale en internationale (biljart)
prominenten hun opwachting om een partij te spelen tegen Sharon.
Op zaterdagmiddag 16:00 uur zal Oostenrijker Peter de Haan de spits afbijten.
Vanaf zaterdagavond 20:00 uur barst het los op de biljartlakens. Achtereenvolgens
zullen Peter Ceulemans, Jerry Hermans, Frans van Kuijk, Kurt Ceulemans en Bart Ceulemans de tegenstanders zijn van Sharon. Zij kijkt dan ook erg uit om het tegen deze ‘grootheden’ op te mogen nemen en is erg dankbaar voor hun deelname. Daarnaast is het hele weekend gevuld met biljarters van Biljartvereniging Rio Bar, familieleden, kennissen en andere personen die Sharon een warm hart toedragen.

Adrenaline
Volgens Sharon Verhoeven is het nog goed mogelijk om zo lang achter elkaar te biljarten. “Je moet natuurlijk wel een goede basisconditie hebben. Het is moeilijk om ervoor te trainen, maar met een goede voorbereiding op het gebied van sporten, voeding en de adrenaline die daaruit voortvloeit ben ik niet bang dat de uitdaging zal gaan mislukken.” Uit eigen ervaring weet ze dat een gezonde dosis adrenaline onontbeerlijk is. “Ik heb al bij een eerdere recordpoging lang achtereen gebiljart. Daarnaast is liefde voor het spelletje natuurlijk onontbeerlijk.” Het is al met al een behoorlijke inspanning, het breken van zo’n duurrecord. Je bent bijna twee dagen aan een stuk wakker. Daarnaast is het voortdurend zitten, staan, lopen, zitten, staan… “Vergeet de concentratie niet”, vult Sharon aan. Dat vergt ook nogal wat. Tijdens het evenement krijgt de uitdager om de twee uur speciale voeding, in kleine porties. Judith van Rossum zorgt ervoor dat Sharon op tijd te eten krijgt.

Mario Gevers (uitdager in 2020), vertelde in NOVO3 Blikveld op 19 oktober jl. alles over het duurrecord biljarten en Sharon Verhoeven. Luister hieronder naar zijn verhaal:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in