Home Algemeen Rondleiding Fort Isabella tijdens Open Monumentendag op zondag 13 september

Rondleiding Fort Isabella tijdens Open Monumentendag op zondag 13 september

Tijdens Open Monumentendag op zondag 13 september 2020 heeft de Stichting Fort Isabellakazerne, gelet op het coronavirus, een aangepast programma samengesteld.
Vanaf 14.00 uur tot 16.30 uur is het museum over de Militaire Wielrijders geopend, gehuisvest in het hoofdgebouw van de Isabellakazerne, Reutsedijk 7 in Vught.
Dit roemruchte regiment, dat van 1922 tot mei 1940 gelegerd was op de kazerne, bood tijdens de Duitse inval in mei 1940 dapper weerstand, maar tegen een hoge prijs. In totaal 77 wielrijders sneuvelden in deze strijd. Dit museum vertelt hun verhaal. De toegang is gratis.
Bovendien start om 14.00 uur een rondleiding over de geschiedenis van Fort Isabella, later de Isabellakazerne. Het fort verdedigt vanaf de 17e eeuw de stad ‘s-Hertogenbosch tegen de Hollanders en biedt later bescherming tegen oprukkende Fransen en opstandige Belgen. De rondleiding duurt ongeveer een uur en start en eindigt voor het hoofdgebouw.

Erewacht
Voorafgaand aan de openstelling van het museum en de rondleiding herdenken wij de gevallenen van het Regiment Wielrijders. De re-enactment groep van het Verband voor Militair Historische Uitbeeldingen zal voor de herdenking traditiegetrouw aantreden op de Isabellakazerne en in een indrukwekkende ceremoniële traditie eer bewijzen aan deze dappere militairen.

De Militaire Erewacht start om 11.00 uur wanneer de kranslegging plaatsheeft en onder leiding van de Wachtcommandant de erewacht betrokken wordt. Vanaf dan tot 13.30 uur wordt ieder half uur de wacht gewisseld. Om 14.00 uur haalt de Wachtcommandant de laatste wacht op, om 14.15 uur wordt tot slot de Nederlandse vlag neergehaald waarmee de Erewacht ten einde komt.

Aanmelden
U bent welkom bij deze erewacht aanwezig te zijn, het museum te bezoeken en/of deel te nemen aan de rondleiding. U dient zich hiervoor liefst vooraf via e-mail aan te melden: info@fortisabellakazerne.nl

Het aantal deelnemers aan de rondleiding is maximaal 10 personen. Ook het aantal bezoekers dat tegelijkertijd tot het museum kan worden toegelaten is 10 personen.
Bron Stichting Isabellakazerne.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in