De Chef-kok van Kasteel Maurick, Niek van Lieverloo, is opgenomen in de prestigieuze Euro-Toques-familie. Restaurants die hierbij zijn aangesloten werken met lokale ambachtelijke producten, verspillen geen voedsel en gebruiken geen ongezonde (kunstmatige) toevoegingen. In Blikveld vertelde Van Lieverloo enthousiast over zijn werk en het nieuw verworven lidmaatschap.
Niek van Lieverloo runt, samen met zijn compagnon Klaas van Leengoed, Kasteel Maurick dat zij huren van Monumenten Beheer Brabant. “Zij zijn van de stenen en wij van het Restaurant.” Binnen het Maurickconcept vind je het Restaurant voor Lunch of diner en een Brasserie die laagdrempeliger is en minder formeel. Daarnaast is Maurick, volgens Van Lieverloo, een gewilde trouwlocatie. “Jaarlijks vinden er zo’n 150 huwelijken plaats.”
Niek van Lieverloo erkent dat hij liever in de keuken staat dan het ondernemen. Daarom is hij trots op de het lidmaatschap van Euro-Toques. “Om toegelaten te kunnen worden kwamen twee personen dineren, de keuken bezichtigen en natuurlijk de producten bekijken. Dit alles was overigens vooraf aangekondigd”, aldus de Chef-kok. “We hoefden in die zin niets extra te doen omdat we altijd (sedert 2015 red) al zo werken en daar zijn we trots op.” Voordeel van het lidmaatschap noemt Van Lieverloo, naast het kwaliteitskeurmerk, vooral de uitwisseling met andere, gelijkgestemde, restaurants.
Klik hieronder voor het uitgebreide gesprek met de Chef-kok van Kasteel Maurick in Blikveld.
Presentatie: Ans de Man en Berry van de Water.
Techniek: Maurice van der Vliet.
Editor: Ralph van Dongen.