Home Algemeen Politie grijpt in bij Coronabetoging

Politie grijpt in bij Coronabetoging

De politie heeft vroegtijdig een einde gemaakt aan een demonstratie in het centrum van Den Bosch meldt de gemeente. “Demonstranten hielden zich niet aan de afspraken die de burgemeester met ze had gemaakt”, zegt een woordvoerder. Van tevoren was de demonstratie aangemeld bij de gemeente. De burgemeester had afspraken gemaakt over hoe de demonstratie zou moeten verlopen, maar die afspraken werden geschonden. “Mensen hielden zich niet aan de 1,5 meter maatregel en ook niet aan de route, die van tevoren was afgesproken”, vertelt een woordvoerder.

De demonstratie was gericht tegen de strengere coronamaatregelen. De politie moest voorkomen dat 200 tot 300 mensen de binnenstad konden bereiken. De demonstranten werden door de politie naar het Zuiderpark begeleid en er zijn tien busjes van de ME ingezet om te voorkomen dat ze naar het centrum gingen.

De demonstratie begon bij het voetbalstadion van FC Den Bosch. De bedoeling was om naar de Casinotuin te lopen. Volgens een verslaggever in Den Bosch wilden de demonstranten toen ze bij het Zuiderpark kwamen naar het centrum terwijl afgesproken was om het centrum heen te lopen. Agenten hebben met getrokken wapenstok hen toen tegengehouden. Ook is er een tiental ME-busjes bij het park ingezet.

De ME had het Zuiderpark omsingeld. In groepjes moesten de demonstranten het park uit. Volgens de gemeente is de demonstratie in overleg met de organisatoren beëindigd. Sommige demonstranten hadden teksten bij zich als ‘Staatsmedia is virus’ en ‘Den Haag in opstand’. Sommigen liepen demonstratief hand in hand.

Politie Oost-Brabant
Bij de afgebroken demonstratie vanmiddag in ‘s-Hertogenbosch hielden we twee mensen aan: een wegens belediging, de ander kon geen identificatiebewijs laten zien. Op last van de burgemeester werd de demonstratie ontbonden, de demonstranten hielden zich niet aan gemaakte afspraken.

foto’s Bart Meesters Multi Media

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in