Home Algemeen Penningmeester DePetrus hoopvol over financiële toekomst DePetrus

Penningmeester DePetrus hoopvol over financiële toekomst DePetrus

Presentator Berry van de Water had afgelopen zaterdag penningmeester Peter Hordijk van DePetrus aan de lijn over het dringende verzoek van het bestuur van DePetrus aan de gemeente de jaarlijkse gemeentelijke bijdrage van 100.000 euro te verhogen met 35.000 euro. Het verzoek de gemeentelijke bijdrage te verhogen heeft niet direct te maken met de ‘corona’-invloeden, maar eigenlijk veel meer met het succes van DePetrus. Het grotere aantal bezoekers heeft het bestuur ertoe gedwongen meer onderhoudskosten uit te geven en dat heeft een voorspelbare uitwerking op de exploitatiekosten, ook op wat langere termijn.

Penningmeester Peter Hordijk wilde graag toelichten waardoor dat probleem zich is gaan voordoen. Doordat bij de exploitatiebegroting in eerste opzet nooit afschrijvingskosten zijn meegenomen, moet DePetrus terugvallen op overlegrondes met de gemeente om – financieel – tot vervanging van aanwezige noodzakelijke voorzieningen te komen. De kosten van schoonmaak en toezicht – niet altijd mogelijk door vrijwilligers – zijn ook gestegen, mede onder invloed van de toegenomen belangstelling en derhalve een stijgend aantal bezoekers van DePetrus. Met andere woorden het succes van DePetrus – zo ongeveer 350.000 bezoekers tot nu toe – vraagt nu letterlijk een prijs.

Het verzoek van DePetrus om een grotere gemeentelijke bijdrage is niet ingegeven door acute financiële problemen, maar eerder door vooruit te zien naar de komende jaren. In 2026 loopt de 10 jaar-overeenkomst met de gemeente Vught immers af. En duidelijkheid over het financiële kader is wenselijk. Zoals het er nu voorstaat is van een mogelijk faillissement in het komend jaar absoluut nog geen sprake.
Het beroep dat DePetrus nu op de gemeente doet is in principe nog van voor de coronatijd, maar die heeft het probleem wel vergroot: incidentele verhuur is helemaal gestopt en ook de cursussen van ABZ staan onder druk wanneer er nog langere tijd allerlei beperkende maatregelen blijven gelden.
Hopelijk kan DePetrus na de zomer weer voluit draaien.

Presentator : Berry van de Water Techniek: Ralph van Dongen

Peter Hordijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in