Home Algemeen Op zaterdagavonden en zondagen geen liturgische vieringen in kerken parochie Edith Stein

Op zaterdagavonden en zondagen geen liturgische vieringen in kerken parochie Edith Stein

In verband met de laatste ontwikkelingen rondom het Coronavirus (COVID-19) hebben de bisschoppen van Nederland besloten om alle publieke liturgische vieringen op zaterdagavonden en zondagen tot 31 maart af te gelasten. Hiermee sluiten de bisschoppen aan bij het recente advies van de overheid en het RIVM.

Dit betekent dat tot 31 maart de vieringen op zaterdagavonden en zondagen in de kerken van de parochie Edith Stein (Vught, Helvoirt en Cromvoirt) geen doorgang hebben. De vieringen door de week in de H. Hartkerk gaan wel door.

De bisschoppen zeggen te begrijpen dat het feit dat de zondagsvieringen niet door kunnen gaan voor vele parochianen een moeilijk besluit is, maar vragen hierin om hun begrip en gebed. Zij wijzen op de mogelijkheid van de (eucharistie)viering door de week in doorgaans kleine groepen.


Viering in beperkte kring
Wanneer er in beperkte kring wel een viering is, bijvoorbeeld bij een doop of een uitvaart, zal de celebrant volgens strikte richtlijnen handelen. Alle parochies ontvangen via het eigen bisdom deze richtlijnen voor het vieren van de mis in kleine kring en het bedienen van de overige sacramenten. Deze richtlijnen zijn er om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en om tegelijkertijd het pastorale werk toch zo goed mogelijk doorgang te laten vinden. Zo wordt bij contact met ouderen en zieken gevraagd altijd in overleg met bijvoorbeeld een zorginstelling of ziekenhuis te handelen en de richtlijnen tegen corona daar te volgen. Ook voor de gelovigen die hierbij zijn betrokken geldt: volg de richtlijnen voor contact van het RIVM.


Radio en tv
Gewezen wordt op de mogelijkheid om thuis op zondag de Eucharistie op televisie te volgen, via KRO-NCRV, vanaf 10.00 uur op NPO 2. Verder zendt radio Maria iedere ochtend en avond een Eucharistieviering uit om 09.00 uur en 19.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in