Home Algemeen Na 50 jaar de beuk in het winkelcentrum

Na 50 jaar de beuk in het winkelcentrumHet is bijna zo ver. Het te ontwikkelen nieuwe woon- en winkelcentrum Marktveldpassage in Hartje Vught gaat bijna beginnen. Maar daar moet eerst het een en ander aan voorafgaan. Om het winkelcentrum af te kunnen breken gaat Albert Heijn, na een verblijf van 50 jaar, tijdelijk naar Dr. Hillenlaan/Raadhuisstraat. Albert Heijn neemt zusterconcern Etos mee.

De overbuurman van AH in het winkelcentrum, Zeeman, heeft eind december de deuren gesloten en zal niet meer terugkeren in het nieuwe centrum. De reden hiervan is, dat de bouw van het winkelcentrum een paar jaar duurt en in de nieuwbouw een pand op groot formaat niet voorhanden is. Vanwege de coronatijd is Zeeman vroegtijdig voorgoed gesloten.

Het oostelijke deel van het centrum van Vught, krijgt een prachtige nieuwe bestemming, waarbij woningen, winkels en dag-horeca op een stijlvolle manier gecombineerd gaan worden. Wil je meer weten, ga dan naar hhtps://updates.marktveldpassage.nl.

Centrum-manager Angéle van de Water kon ons melden in Blikveld dat de noodwinkel ‘een super de luxe’ winkel zal zijn, die aan de buitenkant mooi beplakt zal worden zodat het aanzicht fraai zal zijn. Het zal immers twee tot drie jaar duren voordat alles weer klaar is. Naar verwachting zullen in week 8 de eerste klanten welkom worden geheten in de fraaie noodwinkel. Direct daarna zal er een begin worden gemaakt met de sloop van het huidige pand en zal er als eerste worden gestart met de bouw van de parkeergarage, dat ongeveer een half jaar zal duren.

Op 13 januari jongstleden is gestart met het afbreken van de maisonnettes boven het huidige winkelcentrum. Albert Heijn zal, eerder dan verwacht, op zaterdag 30 januari aanstaande om 17.00 uur de winkel sluiten en verhuist naar de tijdelijke winkel in de Dokter Hillenlaan hoek Raadhuisstraat. Ook de Etos zal een deel van deze tijdelijke winkel gaan gebruiken.

De Bruna gaat verhuizen naar het Vughtse Hart in de Raadhuisstraat (naast Bleijenburg) waar sinds kort ook al een kledingwinkel uit het centrum ‘BlondbyFasion’ naar toe is getrokken. De bloemenwinkel vertrekt naar de Kerkstraat, waar al druk verbouwd wordt. De HEMA blijft zitten waar ie zit totdat de 3e fase van de verbouwing is bereikt.

‘Hullie Moeder’ gaat verhuizen naar winkelcentrum ‘de Bloey’ in Helvoirt. De komende 3 jaren zal er in het centrum van Vught overlast zijn door bouw- en sloopwerkzaamheden maar, stelde Angéle van de Water geruststellend: “Er zal zoveel mogelijk rekening worden gehouden met de winkeliers en de omwonenden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in