Home Algemeen Langdurige autobrand Wildpad

Langdurige autobrand Wildpad

Een elektrische auto is maandagochtend compleet uitgebrand aan het Wildpad in Vught. De brandweer had het vuur al meermaals onder controle, maar het laaide toch telkens weer op. Uiteindelijk zijn brandweermannen zo’n 4,5 uur in de weer geweest met de brand. Om 06.23 uur krijgt de brandweer de 1e melding van een in lichterlaaie staande brandende Audi, geparkeerd tussen 2 huizen en in brand gevlogen tijdens het opladen.

De brandweer weet het vuur te blussen. Althans, zo lijkt op het eerste gezicht. Want brand in een elektrische auto kan hardnekkig zijn en dat blijkt ook dit keer het geval te zijn. Oorzaak zijn de accu’s in een elektrische auto die worden verhit tot extreem hoge temperaturen bij een brand. Dat zorgt ervoor dat zelfs als het vuur uit is, accucellen spontaan weer kunnen ontbranden.

Dus moeten brandweerlieden de auto keer op keer blussen. Van het voertuig blijft uiteindelijk niet veel over. Ook de woningen waar het voertuig naast staat, lopen schade op. Aan de buitenkant zijn roetplekken te zien, van een huis zijn de boeiboorden verbrand en ook binnen zou flink wat schade door roet en rook zijn. De bewoners van dat huis kunnen 2e paasdag niet verder thuis vieren.

In de tussentijd wordt plan B uitgevoerd. De auto wordt van de oprit gesleept, op een brandweercontainerwagen getakeld en naar een leeg parkeerterrein in Vught gebracht.
Vervolgens komt plan C: de container wordt gevuld met water. Zo worden de hete accu’s ondergedompeld. Ondertussen wordt ook een gespecialiseerd bedrijf gebeld. Zij brengen een speciale container die gemaakt is voor het blussen van elektrische auto’s.
De wagen wordt van de ene naar de andere container getakeld en verder gekoeld.
Het specialistische bedrijf neemt tenslotte de container mét auto weer mee.

foto’s Bart Meesters Multi Media

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in