Home Algemeen Kunstdetective Arthur Brand bepleit heropening onderzoek doodsoorzaak Ewald Marggraff

Kunstdetective Arthur Brand bepleit heropening onderzoek doodsoorzaak Ewald Marggraff

Dinsdag 7 januari was kunstdetective Arthur Brand te gast bij Sven Kockelmann in het NPO-1 radioprogramma ‘1 op 1’.
De heer Arthur Brand is landelijk bekend van het opsporen van verloren en gestolen kunstschatten. Zo was hij onder meer betrokken bij de vondst van verschillende gestolen kunststukken, zoals werken van het Westfries Museum en kunstschatten van Adolf Hitler.

Ewald Marggraff
1932 – 2003

In het radioprogramma van Sven Kockelmann werd stil gestaan bij de afgelopen jaar uitgezonden podcast ‘de Brand in het Landhuis’. Naar aanleiding daarvan zegt de heer Brand er van overtuigd te zijn dat de heer Ewald Marggraff in het bezit zou zijn geweest van vervalste kunstwerken, waarvan gezegd werd dat die bij de brand op 7 december 2003 zouden zijn vernietigd, maar feitelijk later in de onderwereld toch weer boven tafel zijn gekomen. Hoe kan dat?

De heer Arhur Brand in ‘1 op 1’ hierover: “…Ik heb toen schilderijen aangeboden gekregen en op mijn Twitter geplaatst. Het is toch vreemd dat als zo’n man (lees: Ewald Marggraff) omkomt bij een brand met zijn hele collectie, dan in een keer die schilderijencollectie weer opduikt. Dus je zou je dan gaan afvragen, wat is er nu precies gebeurt? Schilderijen zijn trouwens vals……Politie heeft gezegd dat ze het onderzoek niet gaan oppakken; dat vind ik jammer. Er is bewijs genoeg, sterker nog, er is iemand die de schilderijen in bezit had; die heeft letterlijk tegen mij en tegen de makers van het programma (lees: makers podcast ‘Brand in het landhuis’) gezegd: de heer in kwestie is vermoord. Dus als je daderkennis hebt, als je nota bene die schilderijen in bezit hebt, die eigenlijk verbrand hadden moeten zijn bij die zogenaamde brand, en je vertelt tegen de makers van het programma en via via tegen mij dat de man in kwestie inderdaad is vermoord, dan zou ik zeggen: heropen het onderzoek ….dit is een politiezaak geworden.”

NPOradio 1:
https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-brand-in-het-landhuis?fbclid=IwAR0syi0RRDslfNlJccmz3RsmSN6OWcwymo7hHIa-AEHjMPMgaXN89wca9M8

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in