Home Algemeen Kerstfilms in HelvoirThuis

Kerstfilms in HelvoirThuis

Op initiatief van pastoor James Joseph van de parochie H. Edith Stein (Vught, Helvoirt, Cromvoirt) worden op vrijdag 13 december en dinsdag 17 december kerstfilms vertoond in het HelvoirThuis. Aanvang is 19.00 uur en de toegang is gratis. De film is voor de hele familie. Ouders met kinderen zijn zeker welkom. Een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

Pastoor James, initiatiefnemer van kerstfilms in HelvoirThuis

“Bij ons in India zijn ook rond de kerst filmavonden. Dus dacht ik laten we dat ook in Helvoirt doen. De mensen komen zo in aanraking met de kerst en komen langzaam in de sfeer van de kerst. De films gaan niet over de geboorte van het kindje Jezus maar spelen wel af rond de tijd van Kerstmis. De films zijn Engelstalig met Nederlandse ondertiteling”, zo weet pastoor James Joseph te vertellen. De films duren ongeveer 90 minuten. Halverwege is er een pauze om eventueel het toilet te bezoeken of even de benen te strekken. De pauze zal 10 minuten zijn. Op eigen kosten kan men thee, koffie of ander drinken bestellen. De films worden vertoond in de huiskamer van het HelvoirThuis.

Vrijdag 13 december
The Christmas Miracle of Jonathan Toomey, zo is de titel van de film op vrijdag 13 december. Vrij vertaald: Het Kerst Mirakel van Jonathan Toomey. De gelukkige jeugd van Thomas McDowelll wordt ruw verstoord als zijn vader omkomt tijdens de oorlog. Zijn moeder kan niet anders dan het huis in de stad verkopen en verhuizen naar hun tante op het platteland. Tijdens de reis verliest hij ook nog de set familie kerstfiguren, de laatste link naar zijn vader. Jonathan Toomey is een houtsnijder die zich afsluit van de buitenwereld. Ook hij heeft een zwaar verlies geleden. De moeder van Thomas probeert hun leven weer op te pakken en haalt Jonathan over om een nieuwe set kerstfiguren te maken voor Thomas. Langzaam ontdooit hun relatie en zien zij in dat ze met hun pijn moeten leren omgaan of vast zullen blijven zitten in hun verdriet. Een warme ervaring voor diegene die vindt dat kerstmis gaat over mensen, vriendschap en geloof.

Dinsdag 17 december
Christmas with a capital C is een actuele speelfilm over de essentie van het kerstfeest in een samenleving waarin geloven slechts mag achter de voordeur. Het kerstfeest is een feest van blijdschap maar de tradities en het verhaal van kerstmis komen onder vuur te liggen als jurist Mitch Bright terugkeert naar zijn geboortedorp Trapper Falls in Alaska. De inwoners van het kleine dorp, die altijd met veel enthousiasme hun woonplaats versieren met een kerststal en andere kerstversierselen, raken verwikkeld in een hevige juridische strijd met Mitch. Hij heeft niets met het kerstverhaal en doet er alles aan om dit christelijk feest uit het straatbeeld te bannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in