Home Algemeen In De Speeldoos benefietavond voor hulp aardbeving Molukken

In De Speeldoos benefietavond voor hulp aardbeving Molukken

Ter afsluiting van alle inzamelingsactiviteiten voor de slachtoffers van de zware aardbeving van september vorig jaar organiseert Contactgroep Humanitaire Hulp Molukken (CHHM) op 31 januari een benefietavond in De Speeldoos.

Op 26 september werden de Molukken getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter. Er vielen 41 doden en 170.000 mensen raakten dakloos of vluchtten de bergen in. Nog altijd ondervinden veel mensen de gevolgen van de beving. De noodtoestand op de Molukken werd pas 10 januari opgeheven. Intussen werden binnen de Molukse gemeenschap in Nederland allerlei acties gestart om zoveel mogelijk hulp te bieden aan de slachtoffers op de Molukken. In Vught ondernam CHHM activiteiten voor de wederopbouw in de getroffen regio.

Begin november 2019 heeft de Vughtse gemeenteraad in een motie unaniem besloten alle geldinzamelingen in Vught, inclusief de Molukse, voor de slachtoffers van de aardbeving op de Molukken te verdubbelen tot een maximum van 10.000 euro. Sindsdien werd en wordt er geld ingezameld via inzamelingsacties, collectebussen en donaties. Tot 31 januari kan er nog steeds gedoneerd worden. Op de benefietavond zal de opbrengst van de afgelopen 3 maanden bekend worden gemaakt.

Burgemeester Roderick van de Mortel zal de topavond officieel openen. Voorafgaand is er een inleiding van de organisatoren en een korte voorlichting van de stichting ‘Moluccan Future Foundation’. De avond zal worden opgeluisterd door een keur van Vughtse topartiesten op cultureel- en muzikaal gebied.

Vughtse Molukse meiden onder de naam Tiga Batang Rumah zullen met hun tifa’s (Molukse trommels) het spektakel inluiden. The Brothers Timisela, met Vughtse roots, treden speciaal voor deze benefietavond nog samen op. Met hun theatervoorstellingen trekken ze overal in Nederland volle zalen. Aäron Ayal, bekend van Tv-programma Idols 3, doet mee. Nationaal bekende Vughtse musicalster en singer-songwriter, Flemming Viguurs, verleend ook zijn bijdrage. Tot slot zal soulkanon Jimi Bellmartin, de winnaar van de eerste ‘The Voice Senior’, de benefietavond knallend afsluiten. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door ladyspeaker Fauve Matapere. Om de avond compleet te maken is er gelegenheid om te genieten van een Molukse maaltijd en hapjes. Vanaf 18.00 uur is De Speeldoos open. Kaartverkoop aan de kassa of via www.theaterdespeeldoos.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in