Home Algemeen Harmonisatie gemeentepolis

Harmonisatie gemeentepolis

In verband met de samenvoeging van Helvoirt bij Vught dient de gemeentepolis geharmoniseerd en bijgesteld te worden. Dit besluit dient voor 1 oktober plaats te vinden omdat Zorgverzekeraars CZ en VGZ de keuzes voor 1 oktober 2020 bevestigd moeten hebben, zodat zij voor de inwoners van Vught en de kern Helvoirt medio november de pakketten van de Gemeentepolis kunnen prolongeren.

In de gemeente Vught zijn er 463 inwoners met een Gemeentepolis, in de kern Helvoirt 18. Daarom wordt het besluit door het college van de gemeente Vught genomen en wordt het bilateraal afgestemd met de gemeente Haaren zodat de minima geholpen worden om de zorgkosten te compenseren en hierdoor zorgmijding en schulden te voorkomen en mee te werken aan de gezondheid van kwetsbare burgers doordat zij goede zorg krijgen.

De bijdrage van beide gemeenten verschilt voor de pakketten: CZ extra uitgebreid en VGZ Compleet met € 0 eigen risico. De gemeente Vught geeft hier een hogere bijdrage (€ 35) dan de gemeente Haaren (€ 28). Wanneer deze op het niveau van de gemeente Vught komt, kunnen meer inwoners gebruik maken van de uitgebreidste aanvullende verzekering doordat de premie van het pakket lager wordt.

Het Beperkt aanvullende pakket met een bijdrage van € 15,- wordt nu niet in de gemeente Vught aangeboden, wel in de gemeente Haaren. De verzekering, bedoeld voor minima met lage zorgkosten, is minder uitgebreid en daardoor goedkoper. Hierdoor is er voor meer inwoners een betaalbare collectieve zorgverzekering. Daarnaast hebben niet alle inwoners een uitgebreid pakket nodig.

De verwachting is dat de zorgpremies gaan stijgen na het intensieve zorggebruik door de coronacrisis en kan de Gemeentepolis een uitkomst bieden voor de minima in Vught. Het college vindt het helpen van de minima om zorgkosten te compenseren en het voorkomen van zorgmijding en schulden belangrijk en door gezondheidspreventie en goede zorg mee te werken aan de gezondheid van kwetsbare burgers. Zij wil inwoners de mogelijkheid geven om deel te nemen aan de Gemeentepolis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in