Home Algemeen Grote brand La Salle Boxtel

Grote brand La Salle Boxtel

Een grote brand heeft in de zaterdagochtend het gebouw van de technische dienst op het terrein van de La Salle aan de Schijndelseweg in Boxtel verwoest. Even na 2 uur in de nacht kwam de melding van de grote brand binnen bij de brandweer. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al aan alle kanten uit het pand en schaalde de brandweer op naar grote brand. Brandweerkorpsen uit onder meer Boxtel, Liempde, Best, Den Bosch en Vught werden ingezet bij het bestrijden van de brand. Het pand viel niet meer te redden en moet als verloren worden beschouwd. De brandweer zette in totaal drie blusvoertuigen in bij het bestrijden van de brand. Door de snelle inzet van de brandweer kon worden voorkomen dat de brand over sloeg naar een ander pand.
Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer zette twee meetploegen in om te meten op verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen, maar zover als bekend werden die niet gemeten. Om voldoende bluswater te hebben werden twee waterwagens ingezet. Ook werd water gepompt uit een vijver op het terrein van de La Salle.
Op het terrein van de La Salle verblijven kinderen in de leeftijd tussen de 6 en 23 jaar, met doorgaans een licht verstandelijke beperking, gecombineerd met ernstige gedragsproblemen en / of psychiatrische problematiek.

De politie heeft de brand in onderzoek. Brandstichting word niet uitgesloten. Kort voor dat de brand werd ontdekt zou een harde knal gehoord zijn, welke mogelijk veroorzaakt zou zijn door vuurwerk. Een getuige meldde verder een aantal personen weg te hebben zien rennen. Er komt een buurtonderzoek en bewakingsbeelden worden geraadpleegd.

foto’s Bart Meesters Multi Media

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in