Home Algemeen ‘Goudhaantje’ geeft donaties aan de jeugd van Vught

‘Goudhaantje’ geeft donaties aan de jeugd van Vught

In zijn testament heeft de in 2012 overleden Vughtenaar Paul Kok bepaald dat zijn gehele nalatenschap bestemd moest worden voor de jeugd van Vught en Cromvoirt. De erfenis is daartoe ondergebracht in een goededoelenstichting genaamd ‘Het Goudhaantje’. Jaarlijks kunnen uit de opbrengsten van het vermogen van de stichting donaties worden gedaan. Dit jaar gebeurt dat voor de zesde keer. In totaal is er al meer dan €37.000,- uitgekeerd.

Het bestuur van de stichting reikt dit jaar aan zes organisaties die iets voor de jeugd in Vught of Cromvoirt doen, in totaal € 6.750,- uit. Dit jaar zijn in de prijzen gevallen: Onze Musical voor de voorstelling ‘De Tovenaar van Oz’; Basisschool Piramide voor het aanleggen van een groene speelplaats; Woonwijze voor de productie van ‘My Generation’; projecten voor de jeugd tijdens ‘Vught 75 jaar bevrijd’; Basisschool De Leydraad in Cromvoirt voor een natuurvriendelijke speelplaats en Scouting Prins Willem van Oranje in Cromvoirt voor een groepskamp bij gelegenheid van hun 85-jarig bestaan.

Aanvragen
Stichting Goudhaantje heeft als doel het steunen van activiteiten op het terrein van kunst, folklore, natuur, sport en cultuur voor de jeugd van Vught en Cromvoirt. Organisaties, instellingen en projecten die daarop zijn gericht kunnen ook in 2020 weer in aanmerking komen voor een donatie.

Meer informatie over de Stichting ‘Het Goudhaantje’ is te vinden op www.goudhaantjevught.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in