Home Algemeen Gevaarlijk vuurwerk in Vughts huis

Gevaarlijk vuurwerk in Vughts huis

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzoekt twee partijen illegaal vuurwerk in Vught, nadat de politie er vrijdagavond op stuitte. Eerst vonden agenten een partij zwaar vuurwerk in een schuur aan de Jagersweg, later ook even verderop in een huis aan de Hageland. De bewoner van het pand is aangehouden. Uit voorzorg is de woning van de buren ontruimd.
De twee vuurwerkvondsten hebben met elkaar te maken, bevestigt een politiewoordvoerder. Meer details kan hij nog niet prijsgeven. Ook zijn in de woning aan de Hageland onbekende chemicaliën gevonden. Eerder op de avond nam een explosievenspecialist van de politie het vuurwerk onder de loep om te zien, hoe het veilig afgevoerd kan worden. Die oordeelde, dat de EOD er een nadere blik op moest werken. Onduidelijk is, hoe de politie de ladingen vuurwerk op het spoor is gekomen.

Update 19-12
Politie en de EOD hebben een grote hoeveelheid vuurwerk in beslag genomen. Het zou zeker om 700 kilo vuurwerk gaan, maar ook nog om een grote hoeveelheid van ongeveer 200 kilo zelf gemaakt vuurwerk. Dit vuurwerk is door de EOD meegenomen en zal vannacht worden opgeslagen in een bunker op een van de militeren kazernes in Vught. Op een later tijdstip zal het zelf gemaakte vuurwerk door de EOD tot ontploffing worden gebracht.
Aan de Hageland werd een man aangehouden. Op de locatie aan de Jagersweg, zou volgens omstanders, de moeder van de aangehouden man wonen. Een gedeelte van het illegale vuurwerk is door een bedrijf afgevoerd en zal vernietigd worden.
Foto’s Bart Meesters Multi MediaLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in