Home Algemeen Gemeente Vught doet aangifte na verbreking zegels drugspand Esscheweg

Gemeente Vught doet aangifte na verbreking zegels drugspand Esscheweg

Op 25 mei 2019 is een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Esscheweg. Op 6 augustus 2019 is op last van burgemeester Van de Mortel de woning met schuur en erf gesloten voor vier maanden. Uit een controle bleek vorige week dat de verschillende zegels verbroken zijn. Burgemeester Van de Mortel heeft aangifte gedaan van een misdrijf. Het pand is opnieuw verzegeld.

Op donderdag 10 oktober 2019 ontving de politie een melding van een verdachte situatie bij het drugspand aan de Esscheweg. De politie is in actie gekomen en is meteen gaan kijken. Daar zagen ze dat verschillende deuren waren opengebroken. De zegels die op de deuren zaten, zijn kapotgescheurd. Om uit te sluiten, dat er personen in de woning aanwezig waren, hebben zij de woning betreden. In de woning troffen zij geen personen aan. Wel vonden de agenten twee zakken met hennepgruis, wat ook strafbaar is. Dit gruis is vernietigd. Toezichthouders van de gemeente hebben nieuwe zegels aangebracht.

Op basis van artikel 199 van het Wetboek van Strafrecht is het strafbaar om opzettelijk zegels, waarmee voorwerpen door het bevoegd openbaar gezag verzegeld zijn, te beschadigen of te verbreken. Dit is een misdrijf. Gemeente Vught heeft dan ook aangifte gedaan van dit strafbare feit. Politie en Openbaar Ministerie pakken deze zaak hoog op.

Burgemeester van de Mortel roept de bewoners op, om verdachte situaties rondom woningen of panden te blijven melden bij de Politie of via Meld Misdaad Anoniem. Dit kan via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Met de sluiting van deze woning, opstallen en erf laat Vught opnieuw zien een ‘zero tolerance’ beleid te handhaven voor hennepkwekerijen, drugslaboratoria en panden waar drugs worden aangetroffen.

Omslagfoto: @Bart Meesters/Meesters Multi Media

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in